XS
SM
MD
LG

Modriča , domaćin za pohvalu

Osvajači Kupa Republike Srpske, fudbaleri Leotara iz Trebinja

MODRIČA – Finale Kupa Republike Srpske, u kojem je pre dva dana Leotar savladao Krupu i osvojio treći trofej, opravdalo je i najprobirljivija očekivanja. Svi su bili na nivou: akteri, Fudbalski savez Republike Srpske kao organizator, ali i FK“Modriča“, kao domaćin manifestacije. U najkraćem, bio je to istinski praznik najpopularnijeg sporta.

Srećna okolnost za fudbalsku RS je da su u završnicu takmičenja stigli klubovi i pojedinci koji su žarko želeli trofej. Oba tima su igrala svoje četvrto finale. Krupa je jurišala na prvi trofej, tokom većeg dela utakmice imala i više od igre, ali je Leotar stigao do trećeg uspeha. Njegov prvotimac Danilo Šipovac proglašen je za najboljeg aktera 28.finala fudbalskog Kupa Republike Srpske.

„Ovo je neopisiv osećaj. Drago mi je zbog osvajanja kupa. Svi smo ovo želeli, trudili se, dali smo svoj maksimum i mislim da smo zasluženo slavili. Krivo mi je što zbog povrede nisam mogao igrati do kraja ovu utakmicu. Ipak, nadam se da će sve sa povredom biti kako treba za nekoliko dana. Odlazimo u Trebinje da slavimo svi zajedno“, rekao je Danilo Šipovac.

Dragan Ristić, napadač Leotara, sa 40 godina bio je najstariji akter na terenu. Dobra partija donela je dilemu da li ovog leta okončati karijeru ili krenuti u osvajanje novih trofeja.

„Srećan sam, presrećan. Meni je ovo treći kup i sada mi je najdraži, dočekao sam ga sa 40 godina. Pre godinu dana iz drugoligaškog društva smo ušli u Prvu ligu RS, a sada osvajamo jedno takmičenje. Da li ću još igrati ili okončati karijeru, ne znam. Dosta je za mene, ali srce kaže da ostanem još na terenu. Videću“, kaže Ristić.

Oleg Ćurić znao je kao fudbaler šta hoće. Znao je i u četvrtak kao trener, da Leo pobedi. A suze na kraju - i to je za ljude.

Vico Zeljković i Anel Ramić

„U najavi utakmice sam govorio da je Krupa apsolutni favorit. Međutim, mi smo taktički zrelo odigrali finale da su me moji igrači prijatno iznenadili i silno obradovali. Hvala mojim momcima, srce je presudilo. Svaka im čast i hvala im na tome“, rekao je Ćurić. Još bi govorio, ali zadrhtalo je srce, potekle su suze.

Tim koji će za četiri godine navršiti vek postojanja mogao bi da razmišlja i o novim pobedama, eventualnom povratku u Premijer ligu BiH. Predsedniku kluba Gordanu Mišeljiću srce je puno viđenim, prikazanim i ostvarenim pre dva dana u Modriči.

„Ceneći da je Leotar do prošlog leta igrao u 2.ligi, a da smo sada sezonu završili na drugoj poziciji Prve lige, da smo u kupu eliminisali dva premijerligaša, Radnik i Krupu, ambicije su porasle. Imamo skoro stogodišnju tradiciju, a prvi smo šampioni zajedničke Premijer lige BiH. Sve to ukazuje da bi Leotar trebao da se vrati u Premijer ligu BiH“, reči su Mišeljića.

Sportska javnost dodelila je Krupi ulogu favorita. U Krupi na Vrbasu dugo se nadaju trofeju, u to je skoro bio siguran i trener Vladimir Ilić. Krupa je atakovala, Leotar postizao golove, pa će mladi trener pokušati već u narednoj sezoni iz petog nastojanja da ostvari cilj.

„Čestitam Leotaru na pobedi. Ušli su u utakmicu agresivnije, a i teren im je odgovarao, nismo mogli stvoriti pas igru. Jedna neopreznost i naivnost kod kaznenog udarca prouzrokovale su da izvučemo iz igre štopera, da rizikujemo sa napadačkom igrom. Iz kontra akcije primili smo drugi gol i sve je bilo gotovo. Okrećemo se novim obavezama, a Leotaru od sveg srca čestitamo i da se nastavi kretati ka Premijer lige BiH. Zasluženo su osvojili ovaj trofej“, uvek je korektan Ilić.

Finale Kupa RS između Leotara i Krupe još jednom je pokazalo da se fudbalska asocijacija Srpske ima čim da podiči. S tom konstatacijom slaže se i predsednik Saveza Vico Zeljković.

„Dobra utakmica u kojoj su gledaoci uživali. Ta utakmica pokazala je da fudbal Srpske ide korektnim putem. Bila je teška godina i za fudbal zbog pandemije, ali izborili smo se. Fudbal je pobedio. Nastavićemo da unapređujemo stanje fudbala i da realizujemo sve ono što smo obećali. Čestitam Leotaru na uspehu, a Krupi na korektnosti i gospodstvu. Nije Modriča slučajno bila domaćin, zaslužio je to dr Milan Jelić. Već na narednoj sednici Izvršnog odbora FS RS predložiću da se od naredne sezone ovo takmičenje zove ’Kup Republike Srpske – dr Milan Jelić’. Taj čovek je zaslužio to. Siguran sam da ću dobiti punu podršku u toj inicijativi“, najavio je Zeljković.

Nije fudbalska Modriča prvi put organizovala gala fudbalsku predstavu, neće biti ni poslednji. Raniji predsednik Milan Jelić je fudbalu Srpske dao novi zamajac i evropsku dušu. Tim stopama ide i njegov naslednik Petar Jelić, predsednik Modriče, domaćina ovogodišnjeg finala.

„Mislim da su svi uživali u viđenom. Hvala Leotaru i Krupi što su prikazali, a nadam se da smo uradili dobar posao da sve protekne u najboljem redu. Nije Modriča prvi put bila uspešan domaćin, neće biti ni poslednji. Svaki put opravdaćemo ukazano poverenje. A inicijativa predsednika Zeljkovića puno znači nama kao porodici, verujem svima u Modriči. Ganut sam, hvala svima koji podrže tu priču. Drago mi je da moj otac nije pao u zaborav“, rekao je Petar Jelić.

Danilo Šipovac i Petar Jelić

U Fudbalskom savezu Republike Srpske zadovoljni su što je više od 2.000 duša posmatralo finale, što su slušaoci i gledaoci širom sveta mogli da prate dobre Leotar i Krupu. Na jugu Srpske ponosni su na svoj klub, a u Krupi na Vrbasu kuju planove za nova ostvarenja. Spektakl u Modriči bio je potvrda da je grad podno Majne još jednom se pokazao uspešnim u ulozi domaćina i da ukazano poverenje nije iznevereno. Ono će biti pozivnica za nove sportske priredbe.

I fudbalske poslastice...

Pune tribine stadiona u Modriči