XS
SM
MD
LG

Cvećem protiv zaborava

Cveće zahvalnosti za velikana

MODRIČA – U Modriči se igralo finale Kupa RS i 4.juna 2006.godine, bilo je 13.po redu. Tada je Slavija pobedila Rudar iz Prijedora sa 3:2, a predsednik FS Republike Srpske tada je bio dr Milan Jelić. Šesti predsednik Srpske i prvi čovek najpopularnijeg sporta u Srpskoj i u BiH iznenada je preminuo 30.septembra 2007.godine u 52.godini života. U susret ovogodišnjem finalu cveće na grob velikana položili su delegacije FS Republike Srpske, Leotara i Krupe.

„Prva pomisao kada se dođe u Modriču je dr Milan Jelić. Veliki čovek i veliki stvaralac i kao predsednik Republike Srpske i kao eminentni fudbalski radnik. Unapredio je rad FS RS i FS BiH, pomogao je mnogim mladim ljudima i sportistima, pomogao je i meni. Nije slučajno što je finale u Modriči. Čast mi je i zadovoljstvo da ugostimo prijatelje na stadionu koji je podigao dr Milan Jelić, koje je danas impozantno i koje nosi ime po našem velikanu“, rekao je Ognjen Valjić, generalni sekretar FS Republike Srpske, te raniji eminentni sudija internacionalac.

Dr Milan Jelić se kao malo dete radovao prvoj tituli Leotara u zajedničkoj Premijer ligi BiH. Bio je prijatelj grada Trebinja, Leotara, celokupnog juga Republike Srpske.

„Znamo mi to. Došli smo da mu odamo poštu, da položimo cveće na njegovo večno počivalište i da mu kažemo jedno veliko hvala za sve što je uradio za Republiku Srpsku i za fudbal u njoj. Pamtiće se Milan Jelić“, podvukao je Gordan Mišeljić, predsednik Leotara.

O dr Milanu Jeliću biranim rečima govorio je i Dragomir Buco Ilić, direktor Krupe.

„Nije lako biti stvaralac u sportu, a on je bio najveći u svakom pogledu. Hvala mu što je osvetlio put kojim se ide ka pobedama. Dr Milan Jelić bio je neprevaziđen, jedan i jedini. Republika Srpska i fudbal u njoj na velikom su gubitku njegovim odlaskom. Kada uradimo nešto veliko i dragoceno, onda je to doprinos onom što je on video, zamišljao. Tako ga čuvamo od zaborava“, rekao je Ilić.

Sa pomenutim delegacijama bio je i Petar Jelić, sin Milana Jelića i predsednik Modriče, tehičkog organizatora ovogodišnjeg finala Kupa RS.

„Boli srce i danas zbog prerane i iznenadne smrti dragog oca. Međutim , to srce je puno ponosa na predsednika, na stvaraoca, na čoveka koji nije zaboravljen i o kome se biranim rečima govori i 14 godina nakon njegove smrti. To me uverava da će Milan Jelić večno živeti“, rekao je Petar Jelić.

Samo retki ljudi večno žive...