XS
SM
MD
LG

Novak Đoković: Znao sam da mogu u finale

Foto: Instagram

Novak Đoković govorio je odmah nakon meča sa Rafaelom Nadalom u polufinalu Rolan Garosa. Srpski teniser je slavio posle još jedne epske bitke - 3:6, 6:3, 7:6 (4), 6:2.

"I moje je zadovoljstvo da igram protiv Rafe jedan ovakav meč. I ovo je sigurno najbolji meč koji sam odigrao u Parizu. I jedan od mečeva u sjajnoj atmosferi sa neverovatnom energijom sa tribina. Za navijače i jednog i drugog igrača... Sve je bilo fantastično", rekao je Novak.

 Bilo je intenzivno i naporno u svakom poenu. Kako ostati koncentrisan?

"Jako je teško naćin reči da se opiše kako je posebno igrati sa Rafom ovde. Teško je objasniti i koliki je pritisak igrati sa Rafom ovde. A pritisak je privilegija. Gledam da unapredim svoj karakter, da se unapredim kao osoba, naravno i u tenisu...", dodao je on.

Novak Đoković je gostovao i u emisiji kod Matsa Vilandera i Barbare Šet. Đoković je i nakon gubitka prvog seta verovao u pobedu.

"Uslovi su očigledno drugačiji uveče i tokom dana. Lopte su sada manje odskakale. Mislim da sam imao osećaj da ima više šljake nego što treba. Možda je to bilo i zbog vlage. Dobili smo okruženje drugačije tako... Znao sam i posle 0:5 da imam šansu za pobedu."

"Najbolja atmosfera, najbolji meč koji sam igrao protiv mog najvećeg rivala u Parizu. Imali smo podršku i jedan i drugi. Ovo je jedan od mečeva koji ću pamtiti. Jedan od Top 3. Dobiti Rafu na Rolan Garosu znamo koliko je teško", rekao je Novak.

Naredni rival Novaku biće Stefanos Cicipas, u nedelju.

Izvor: b92