XS
SM
MD
LG

Imena nagrađenih u utorak

Uprkos svim komplikacijama deseto jubilarno izdanje manifestacije “Dan fudbala” Republike Srpske biće održano za prethodnu 2020. godinu. Od marta ove godine traži se način i formula na koji način da se izvede završna svečanost zbog pandemije korna virusa i definitivno je odlučeno da imena laureta budu saopštena na konferenciji za novinare u prostorijama Fudbalskog saveza Republike Srpske koja će biti održana u utorak, 22. juna s početkom u 12 časova.

-Ostaje žal što, kao i do sada, na visokom nivou u Kristalnoj dvorani hotela “Bosna” u Banjaluci nismo mogli da organizujemo svečanost zbog mera Kriznog štaba za vanredne situacije Republike Srpske, ali i zgusnutog rasporeda obaveza u godini u kojoj smo imali i izbore na nivou FS BiH. FSRS je zadužio, u ime organizatora, potpredsednika Bojana Kušljića i novinara Slavka Basaru da organizuju završnicu desetog izdanja “Dana fudbala” Republike Srpske i došli smo do zajedničkih zaključaka – istakao je Vico Zeljković, predsednik Fudbalskog saveza Republike Srpske

Na konferenciji za novinare 22. juna bi trerbalo da se javnosti obrate Dragiša Ćorsović, predsednik stručnog žirija desetog “Dana fudbala Republike Srpske”, te već pomenuti Bojan Kušljić u ime FSRS i Slavko Basara u ime Sportskog žurnala. Do tada žiri bi trebalo da ima telefonsku sednicu na kojoj bi definitivno doneo odluku o imenima koja će da budu nagrađena za 2020. godinu i na taj način uđu u istoriju fudbala srpskog entiteta u “Dejtonskoj zemlji”.

-Organizovaćemo završnu sednicu telefonskim putem i definitivno utvrditi imena laureata. Približili smo stavove i došli u finiš posla, a brijau se najbolji z godini koju je žestoko pogodila pandemija korona virusa, pa su sva takmičenja bila i prekinuta. Imamo određene predloge i odlučićemo na osnovu postignutih rezultata – istakao je Dragiša Ćorsović, predsednik stručnog žirija.

Pored njega u ovom stručnom telu su još potpredsednici FSRS Bojan Kušljić (Brod) i Dušan Marković (Biejljina), te generalni sekretar Ognjen Valjić (Banjaluka) i Slavko Basara (Banjaluka).

-Posle konferencije za novinare na kojoj ćemo javnosti obelodaniti imena i prezime onih pojedinaca koji će biti večno ispisana u istoriji fudbala Republike Srpske nastojaćemo da organizujemo i završnu svečanost na kojoj ćemo laureatima dodeliti priznanja. Jedan od predloga je da to bude uoči utakmica Borca u Banjaluci u okviru kvalifikacija za UEFA Ligu šampiona, ali je potrebno da sačekamo današnji žreb i vidimo ko je protivnik i u kojem terminu je taj meč – dodao je Bojan Kušljić.

Biće dodeljeno sedam standardnih nagrada za najboljeg i najperspektivnijeg fudbalera, te najbolje trenera, fudbalskog radnika i sudiju, te nagrada za životno delo “Doktor Milan Jelić” i Zlatna povelja “Miljan Miljanić” koja se dodeljuje za izuzetna fudbalska ostvarenja. Planirano je da bude dodeljena i jedna posebna nagrada pod nazivom Ambasador fudbala.