XS
SM
MD
LG

U žiži - Kraljevo pamti uspehe Veljka Dovedana

Kraljevačka Sloga bila je pre jedne decenije na pragu ostvarennja fudbalskog sna - plasmana u Super ligu Srbije.Trener je bio Veljko Dovedan koji je velikim radom na treninzima i mirnoćom vođenja utakmica ostao upamćen kod ljubitelja fudbala u gradu na Ibru. Dostojanstven, pravi gospodin. I njemu je boravk u Slogi ostao u lepoj uspomeni. Ipak...

Trener i ekipa FK Bilis

- Imali smo tada sve što je potrebno da se nađemo u Super ligi. Položaj na tabeli na zimskoj pauzi bio je izvanredan. Bili smo drugi na tabeli sa pet bodova prednosti ispred Borca iz Čačka. Prva je bila Mladost iz Lučana. A onda su se desile neverovatne stvari. Umesto da se pojačamo sa dva - tri napadača Uprava je odlučila da dva sjajna štopera ustupi komšijama iz Čačka! Posle.toga nismo imali šta da tražimo u borbi za mesto u eliti - sa setom se priseća Dovedan.

Veljko sa rezervistima

Treba istaći da je Sloga tada imala veliki igrački potencijal. Mnogi od tih fudbalera postali su članovi pprvoligaških ekipa. Podsetimo se nekih: Gobeljić, Mladenović, Šejić, Milovanović, Marušić, Miletić, Radosavljević, Radović, Antonijević...

Pehar u pravim rukama

Veljko Dovedan ima blistavu trenersku karijeru. Bio je na čelu sarajevske Slavije, staž od 18 godina ostvario je radeći u Grčkoj a sada je već tri sezone kouč u Albaniji u FK Bisin.

- Preuzeo sam ekipu dok je bila član Druge lige i odmah smo se domogli prve divizije gde sa uspehom nastupamo već dve godine. Uslovi za rad su veoma dobri kako za fudbalere tako i trenere. Samo neka tako i potraje - kaže Dovedan.

Potpisnik redova i trener sa suprugom Mirjanom Foto: Stole

Ovaj trener jedan od najuspešnijih u istoriji FK Sloga ovih dana je na zasluženom odmoru u svojoj Vrnjačkoj Banji. Posle obilaska prijatelja, rodbine i dugih šetnji u ovom turističkom mestu sledi povratak u Albaniju gde je u nekoliko navrata proglašavan za najuspešnijeg trenera.

 

ŠAMPION SA OMLADINCIMA

Dovedan je pored rada sa seniorima bio na čelu i omladinskog tima. Ekipa je pod njegovom dirigentskom palicom u tek završenoj sezoni postala prvak Albanije u kategoriji do 21 godine.