XS
SM
MD
LG

Baksi slavili nakon produžetka i prošli u finale

Foto: Fox News

Košarkaši Milvokija prvi su finalisti Istoka. Oni su savladali u majstorici Bruklin sa 115-111 nakon produžetka te su sa 4-3 prošli dalje.

Prvi period nagovijestio je da nas čeka velika borba. Netsi su vodili većim dijelom prvog perioda te su ga dobili 28-25. Drugi period otvorili su serijom 6-0. Imali su i dvocifrenu prednost u par navrata a na odmor su otišli sa šest poena prednosti.

Baksi su u trećem periodu zaigrali angažovanije u odbrani te su kroz dobru odbranu došli do preokreta. Na kraju su sa poenom prednosti ušli u poslednji period. Imao je Bruklin pet poena prednosti ali je Holidej sa dvije trojke i svojih devet poena u kratkom periodu pokrenuo Bakse. Vodili su Baksi 109-105 na 50ak sekundi do kraja ali su tu stali pa je Durent vezao četiri poena i donio produžetak Netsima.

Produžetak je bio izuzetno tvrd. Braun je donio vodstvo Netsima a ona su i jedni i drugi promašivali. Janis je donio izednačenje Baksima da bi Mdlton pogodio za 113-111. Imali su Netsi napad za pobjedu ali je Durent promašio sve.

Janis sa 40 poena i 13 skokova vodio je Bakse do pobjede dok je Durent predvodio Netse sa 48 poena.

Baksi će u finalu igrati protiv Filadelfije ili Atlante.