XS
SM
MD
LG

Modrić i Perišić odveli Hrvatsku u osminu finala

Foto: UEFA EURO 2020

Fudbaleri Hrvatske savladali su Škotsku sa 3-1 u poslednjem kolu grupe D, te su se tako plasirali u osminu finala evropskog prvenstva.

Škotska je bolje otvorila meč. U devetoj minuti MekGin je sjajno šutirao ali je Livaković odbranio. Potom su Škoti prijetili i preko Dajksa ali nije bilo promjene rezultata. U 17. minuti, Nikola Vlašić pogodio je za vodstvo Hrvatske. Potom je Modrić dobro šutirao ali nije pogodio. Ponovo je na drugoj strani prijetio MekGin. U 42. minuti Škoti su izjednačili a strijelac je bio MekGregor.

Hrvatska je bolje otvorila drugo poluvrijeme. Gvardiol je imao sjajnu šansu ali je njegov udarac odbrani Maršal. Ipak, u 62. minuti Hrvatska je ponovo povela. Strijelac je bio kapiten Luka Modrić. U 78. minuti, Perišić je pogodio za 3-1. Dva minuta kasnije Če Adams je imao sjajnu priliku ali je Livaković odbranio. Do kraja susreta nije bilo zanimljivih situacija i ostalo je 3-1.

U drugom meču ove grupe, Engleska je golom Sterlinga savladala Češku sa 1-0.

Englezi su na kraju prvi sa sedam bodova, Hrvati drugi sa četiri a dalje idu i trećeplasirani Česi jer su jedna od četiri najbolje trećeplasirane ekipe.


Hrvatska 3 : 1 Škotska
Češka 0 : 1 Engleska
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Engleska 3 2 1 0 7
2 Hrvatska 3 1 1 1 4
3 Češka 3 1 1 1 4
4 Škotska 3 0 1 2 1