XS
SM
MD
LG

Tjentište čeka fudbalske poletarce

Javna ustanova Nacionalni park Sutjeska  u sklopu svojih aktivnosti ove godine u periodu od 4. do 5 . avgusta organizuje Prvi međunarodni turnir fudbalskih nada “Tjentište 2021“.

Na prvom okupljanju mladih fudbalera koji bi trebao prerasti u tradiciju nadmetaće se  poletarci u dve starosne kategorije - U 8 rođeni 2012. godine i U - 10 generacije 2010. i mlađi.

Tehnički rukovodilac turnira, Dragan Đerić je istakao da je ova  smotra omladinskog fudbala  uvrštena u kalendar sportskih dešavanja u NPS i da će sigurno opravdati očekivanja.

Poznato je već odavno kakvim lepotama raspolaže Nacionalni park Sutjeska , u poslednje vreme je urađeno dosta posla kako bi se vratio stari sjaj Tjentištu, koje je u nekim prošlim vremenima organizacijom različitih manifestacija bilo poznato širom evropskih pa i svetskih meridijana. U sklopu Nacionalnog  parka postoji velik broj sportskih objekata  koji su adaptirani i spremni su da prime veliki broj sportista koji bi mogli da provode različite aktivnosti. Iz tog razloga smo  u dogovoru sa novim direktorom  Aleksandrom Kovačem  došli na ideju da napravimo ovaj turnir,  gde bi se okupile mlade fudbalske nade sa prostora bivše zajedničke države, a pre svih iz  Srbije, Crne Gore, Republike Srpske i BiH. Ideja se polako provodi u delo ,s obzirom na sve okolnosti  mladi fudbaleri će uz fudbal imati i druge pogodnosti  dok budu boravili na Tjentištu. Pripreme već uveliko traju , upućeni su pozivi na adrese velikog broja škola fudbala i fudbalskih klubova  i očekujemo učešće nekoliko stotina mladih fudbalskih nada,a  koji će se nadmetati za prvi trofej „Tjentište 2021“. Svima njima će osim odigravanja utakmica i druženja  biti omogućena poseta istorijskim  destinacijama Nacionalnog parka, ostale sportske aktivnosti i korišćenje bazena... Sve utakmice će se igrati na travnatom  stadionu, a po završetku nametanja pobednici će biti prigodno nagrađeni. Povodom organizacije turnira formiran je i organizacioni odbor na čijem je čelu predsjednik Aleksandar Kovač kao i članovi Nevana Novović, Đorđe Vuković, Bogdan Krnojelac, Dragan Krunić, Ivica Peter i ja , zaključio je Đerić

Svi učesnici Prvog međunarodnog turnira – Tjentište 2011 će biti smešteni u hotelu Mladost i apartmanima. Cena dvodnevnog pansiona je 76 KM, a kotizacija za učešće je 50 KM po ekipi. Takođe je obezbeđen i boravak za goste koji žele prisustvovati turniru uz povoljne cene boravka u NPS. Kontakt osoba je Dragan Đerić 066/ 818-810