XS
SM
MD
LG

Buker vodio Sanse do 2-0

Foto: Bright Side Of The Suns

Finiks Sansi savladali su Milvoki Bakse sa 118-108 te su poveli sa 2-0 u finalu NBA lige.

Baksi su bolje otvorili meč i igrali su sa većom energijom nego Sansi. Imali su konstantno prednost dok su Sansi gubili dosta lopti. Imali su Baksi u jednom momentu i +9 ali serijom trojki Sansi su poveli 26-24. Ipak, serijom 5-0 Baksi dobijaju prvi period sa 29-26. Sansi su u drugom periodu napravili preokretom. Odličnom igrom u završnici prvog poluvremena, na odmor su toišli sa 11 poena prednosti.

Predvođeni Bridžisom i Bukerom, Sansi su na startu drugog perioda održavali dvocifreno vodstvo. Imali su i +14 ali je Janis vratio Bakse na jednocifren zaostatak. Trojkom Midltona Baksi su prišli na -5 ali su Sansi sa deset poena prednosti ušli u poslednji period. Iako su Baksi pokušavali da se vrate, Buker je održavao vodstvo Sansa svojim pogocima. Imali su +13 ali se Baksi vraćaju serijom 7-0. Čak je Konaton promašio trojku za poptuni priključak. Sa druge strane, Sansi su nakon dva ofanzivna skoka pogodili trojku preko Pola, potom je poentirao i Bridžis i tako je odbijen i poslednji nalet Baksa.

Buker je vodio Sanse do pobjede sa 31 poenom dok je Bridžis dodao 27. Janis je predvodio Bakse sa 42 poena i 12 skokova.