XS
SM
MD
LG

Zbogom, veliki

Smrt u 36. godini: Nenad Ćuković

IN MEMORIAM

Nenad Ćuković, golman, humanista, čovek(1986 – 2021)

PETROVO – Ne grmi često iz vedrog neba, ali je u noći između petka i subote zadrhtala čitava dobojska regija, zanemela je fudbalska Republika Srpska. Baš kao grom iz vedrog neba odjeknula je teška i tužna vest: u saobraćajnoj nesreći na magistralnom putu Vukosavlje – Odžak (u Federaciji BiH) smrtno je stradao Nenad Ćuković, nekadašnji fudbalski golman, kršni delija i ponos fudbalske Modriče i Ozrena.

Rođen je 4. avgusta 1986. godine u Sarajevu, ali je koju godinu kasnije napustio rodni grad. Imao je samo šest godina kada mu je otac Rasko poginuo u nesrećnom ratu, a on sa majkom Zagorkom i bratom Davorom svoj novi život započeo da živi u Modriči. Bio je član zlatne generacije Modriče koje je 2004/2005. godine bila šampion BiH, prvak Republike Srpske i osvajač juniorskog Kupa BiH. Bio je super talentovan i pouzdan golman. Karijeru je nastavio u Ozrenu iz Petrova, tu se zaljubio i sa suprugom Gordanom izrodio Milicu(11) i Mihajla(8). Pre deset godina doživeo je tešku saobraćajnu nezgodu sa brojnim povredama glave, ali je iz svega toga izašao kao pobednik. Od tada je njegova potreba da pomaže svima koji podršku trebaju bila još izraženija. Svoj humanitarni rad oplemenio je i višestrukim davalaštvom krvi. A fudbal? Bez njega nije mogao, pa je branio gol Ozrena do pre dve ili tri sezone. Sa kojim kilogramom više i kojom godinom pride bio je atrakcija na svim stadionima drugoligaškog zapada, ali on je bio primer kako se vole fudbalska lopta, Ozren i Petrovo, ali i Modriča gde se sportski afirmisao.

Dolazio je u grad podno Majne da zagrli majku, da poseti drugare iz rane mladosti, da se nasmeje, kaže kakav dobar vic, da se našali. Bio je veliki veseljak u duši, svestan da je pesme i radosti potrebno svima u vremenima koja se najčešće ne hvale.

U petak je izvesno vreme proveo sa suprugom Gordanom, sa decom, a onda pojasnio da ide do „drugog zavičaja“, pa će se vratiti u Petrovo. Nažalost, smrtno je stradao na magistralnom putu između Vukosavlja i Odžaka. Biće sahranjen na groblju Lužani u Petrovu onda kada brat Davor stigne iz daleke Kanade. Kažu da je majka Zagorka skoro zanemela od tuge i neverice. Deca svesna svega, tuguju krišom, u sebi. Majka ih teši, objašnjava da je do sudbine.

Ako je i do te sudbine, baš je previše!

Ceo subotnji dan i u Modriči i u Petrovu opraštaju se brojni prijatelji od svog Nenada, od „Zaginog“ kako su ga zvali, jer oca skoro da i nije pamtio. Bio je dete kada su duvali čudni vetrovi i odneli mu oca u večnost. A on, Nenad, ili „Zagin“ iz milošte rastao je pored majke i brata i stasao u dobrog čoveka i vrsnog sportistu i fudbalskog radnika, izraslog do samog neba.

Nebu se sada vinuo zanavek!

Živeće u sećanjima srodnika i brojnih prijatelja i poznanika Nenad Ćuković. Možda će FK“Ozren“ iz Petrova, zajedno sa Modričom, pokrenuti Memorijal gde će dečaci da se druže, igraju, stasavaju i zahvaljuju Nenadu Ćukoviću što je fudbalski sport u ova dva grada podigao na znatno viši nivo. I verno mu služio sve do sudnjeg dana.

Nema više Nenada Ćukovića, velikog fudbalofila i dobričine, lafa života, koji je kroz život brzo hodao i prerano se preselio u večnost. Slava ti, prijatelju!

Zbogom, veliki!

 

 

Smrt u 36.godini: Nenad Ćuković