XS
SM
MD
LG
29.08.2021 Administrator DC

Čelinčani trijumfovali na memorijalu "Aleksandar Saša Petrović"

KOTOR VAROŠ, 28. AVGUSTA - Drugi memorijalni košarkaški turnir "Aleksandar Saša Petrović" održan je danas u Kotor Varošu u znak sjećanja na prerano preminulog višegodišnjeg člana i predsjednika Košarkaškog kluba Mladost, a u konkurenciji tri ekipe prvo mjesto je pripalo članovima Košarkaškog kluba /KK/ "Čelinac".

Na turniru su učestvovali dječaci i djevojčice rođeni 2010. godine i mlađi, a sa dva trijumfa prelazni pehar i pehar u trajno vlasništvo pripao je mladim košarkašima iz Čelinca.

Drugo mjesto je osvojio  KK "Maks basket" iz Banjaluke, dok je treće mjesto pripalo kotorvaroškoj "Mladosti".

Najbolji strijelac turnira je Pavle Raljić /KK Mladost/, dok je za najbolju igračicu proglašena Anabela Topić, košarkašica pobjedničke ekipe.

"Izuzetno sam počastvovana što sam u konkurenciji dječaka ponijela epitet najbolje igračice, ali i ponosna što kući nosim trofej koji nosi ime po istaknutom sportskom radniku i čovjeku koji je dao nemjerljiv doprinos u stvaranju Republike Srpske", istakla je Topićeva.

Predsjednik KK "Mladost" Slobodan Đurić se zahvalio ekipama koje su učestvovale na turniru, podsjećajući mlađe generacije da je Sašina ljubav prema ovom sportu bila ogromna.

"Rezultati njegovog rada su nas zadužili da njegov lik i djelo živi generacijama upravo preko košarkaških utakmica i susreta na kojima je proveo cijeli život", poručio je Đurić.

Pehare i medalje najuspješnijim pojedincima i svim ekipama uručila je Una Petrović, kćerka Aleksandra Saše Petrovića.

Aleksandar Saša Petrović preminuo je u avgustu prošle godine u 47. godini. Tokom Odbrambeno-otadžbinskog rata isticao se junaštvom i hrabrošću, te je sa nepune 23 godine postao najmlađi major Vojske Republike Srpske komandujući čuvenim Drugim bataljonom 22. Pješadijske brigade.

Organizator turnira je bio Košarkaški klub Mladost, a pokrovitelj opština Kotor Varoš.

Ostali fotosi: