XS
SM
MD
LG

Milenkovićev autogol ''izbio'' dva boda jako dobroj Srbiji

Foto: FSS

Fudbaleri Srbije odigrali su 1-1 u Dablinu sa Irskom, u okviru kvalifikacija za Mundijal u Kataru.

Srbija je bolje otvorila susret. U šestoj minuti Vlahović je imao dobru priliku ali nije pogodio. U 20. minuti, Srbija je povela. Tadić je izveo korner a Sergej Milinković-Savić pogodio za 1-0. Nakon gola Srbija je nastavila sa boljom igrom i pokušavala je postići drugi gol. Najbliži je bio Mitrović u 40. minuti ali je Bazunu odbranio. 

U 56. minuti ponovo je sjajnu šansu imao Mitrović ali nije bilo promjene rezultata. U 60. minuti, Kostić je ubacio, Mitrović šutirao ali je Bazunu sjajno odbranio. U 73. minuti sjajnu šansu imao je i Jović ali je Bazunu ponovo odbranio. Tri minute kasnije u dobroj situaciji se našao i Radonjić ali nije bilo gola. U 82. minuti, Mitrović se nije najbolje snašao. Potom je i Milinković-Savić zaprijetio. A onda je uslijedila kazna. Autogolom Nikole Milenkovića, Irska je izjednačila. 

Do kraja susreta nije bilo promjene rezultata pa su ekipe podijelile bodove. Portugal je sada prvi u grupi sa 13 bodova dok je Srbija druga sa 11. Do kraja kvalifikacija ostale su još tri utakmice.


Portugalija 1 : 2 Srbija
Luksemburg 0 : 3 Irska
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Srbija 8 6 2 0 20
2 Portugalija 8 5 2 1 17
3 Luksemburg 8 3 0 5 9
4 Irska 8 2 3 3 9
5 Azerbejdžan 8 0 1 7 1