XS
SM
MD
LG

Čifsi nakon velikog preokreta savladali Klivlend, Majami iznenadio Petse

Foto: Forbes

Kanzas Čifsi savladali su Klivlend Braunse sa 33-29.

Klivlend je odlično otvorio meč te je tačdaunom Čaba i pretvaranjem Hanta za dva poena, poveo sa 8-0. Butker je fild golom smanjio na 8-3. I drugi period pripao je gostima iz Ohaja. Lendri tačdaunom te MekLohin pretvaranjem, povećali su vodstvo na 15-3. Tačdaunom Patrika Mahomsa i pretvaranjem Butkera, domaći sus e vratili. Novim tačdaunom Čaba i pretvaranjem MekLohina, gosti su na odmor otišli sa vodstvom 22-10.

Treći period pripao je domaćima. Prvo je Kelzi postigao tačdaun a Butker je pretvaranjem onio dodatni poen. Njegovim fild golom, Čifsi su prišli na 22-20. Tačdaunom Hanta i pretvaranjem MekLohina gosti su poveli 29-20. Ali Čifsi se nisu predali. Hil tačdaunom i Butker pretvaranjem su ih vratili u igru. Novim tačdaunom Kelzi je donio preokret. Pokušali su pretvoriti za dva poena ali im nije uspjelo. Ipak, odbrana je bila na visini zadatka pa su upisali bitnu pobjedu u reprizi konferencijskog polufinala iz prošle sezone.

Iznenađenje je priredio Majami. Dolfinsi su kao gosti savladali Nju Inglend Petriotse sa 17-16. Remsi predvođeni Stafordom rutinski su savladali Čikago sa 34-14 dok su Nju Orleans Seintsi deklasirali Grin Bej sa 38-3.