XS
SM
MD
LG

Drakulić budućnost Ingolštada

Banjalučanin Ognjen Drakulić polako krči put ka svetskim fudbalskim visinama. Mladi napadač ima svega 15 godina, a član je kadetskog “U-17” tima Ingolštada za koji je do sada odigrao tri utakmice i postigao jedan gol.

U gostuuućem duelu sa Štutgartom, koji je među najkvalitetnijim ekipama u nemačkom takmičenju, samo nekoliko minuta mu je bilo potrebno da zatrese mrežu i donese vođstvo svom timu, ali su domaćini uspeli da izjednače na konačnih 1:1.

Posle sjajne partije u ovom meču čelnici kluba su odlučili da s njim potpišu dvogodišnji ugovor, a cilj im je da ga naredne godine priključe prvoj ekipi. Drakulić će morati da sačeka 26. mart 2022. kako bi napunio 16 godina i mogao da zaigra u seniorskoj konkurenciji.

-Ovo je nestvarno, kao da se radi o najlepšem snu, a ustvari je java. Presrećan sam i samo da me zdravlje posluži, da nastavim da napredujem – istakao je kratko Ognjen Drakulić.

Za Drakulića interesovanje pokazuju najveće evropske menadžerske agencije što je potvrda njegovog velikog talenta i kvaliteta. Ponikao je u banjalučkom Borcu, a u Nemačku je otišao iz beogradske Crvene zvezde.