XS
SM
MD
LG

Het-trikom Žakula zaustavio "traktoriste "

Nikola Žakula, FK Inđija - lična arhiva

Vodeća Inđija nezadrživo ide ka zacrtano cilju i ostanku na vodećoj poziciji prvoligaških karavana. Deveta pobeda sa najefikasnijom navalom, i četvrti trijumf u poslednjih pet duela, bilans su za poštovanje. Trener Nebojša Jandrić je gledao na meč sa IMT-om sa pomešanim osećanjima, s obzirom da je na Novom Beogradu proveo šest meseci i obelezio ih dobrim rezultatima.

- Nije bitno što sam bio tamo jedan period, meni to ne znači mnogo, i za svakog narednog protivnika se pripremamo na isti način - kaže u uvodu razgovora Jandrić i navodi da i dalje misli da je IMT-e jedna od najboljih napadački ekipa, bez obzira što to nisu opravdali u Inđiji. Po prikazanom na terenu možda je rezultat previsok, smatra, ali za razliku od protivnika svoje prilike su pretvorili u golove.

- Znali smo se namestiti i osujetili napadački opcije, iskoristili mane i propuste rivala u defanzivi. U prvih pola sata bili su konkretniji, ali smo ih osujetili i sa dva gola prednosti otišli na odmor. U nastavku su se otvorili, ali smo sa dva brza gola rešili meč i pokazali posvećenost i karakterno izneli pobedu.

Junak i igrač kola, Nikola Žakula (29), sa het-trikom obelezio je utakmicu. Na pitanje, koji mu je od tri gola posebno drag, opredelio se za prvi. - Izvukao sam kontru i pretrčao barem 60 metara i kad mi je golman krenuo u susret poslao sam je u suprotan ugao - objašnjava i naglašava da imaju dosta igrača van stroja, tako da je trener Jandrić šansu dao trojici omladinaca. Prednji vezni je propustio letošnje pripreme i izostao sa četiri uvodna meča. Na osam utakmica koliko je igrao, postigao je pet golova i imao 2-3 asistencije.