XS
SM
MD
LG

Bitka za Mostar

Na zajedničkoj konferenciji za medije trener Zrinjskog Sergej Jakirović najavio je veliki mostarski derbi na gostovanju Veležu, piše Klix. 

Duel velikih rivala na stadionu Rođeni igra se sutra s početkom u 17 sati, a trener Jakirović poručio je kako je reprezentativna pauza dobro došla igračima Zrinjskog koji su odmorili i spremili se za derbi.

 - Naravno da smo spremni. Pauza nam je došla dobro jer smo u kratkom periodu odigrali sedam utakmica. Zbog toga nismo igrali pripremne mečeve, već smo odmorili u Međugorju i dobro trenirali. Neki igrači su nam se priključili u radu, svi osim Bekića, ali je i on povećao, rekao je Jakirović.

Trener Plemića, jednako kao i kolega Feđa Dudić na drugoj strani, ima probleme s mladim reprezentativcima koji se autobusom vraćaju iz Luksemburga.

- Imamo isti problem kao Velež, zbog mladih reprezentativaca. Koliko god je čast i dobro za klub, čudno je kao da se iz Zanzibara vraćaju autobusom, a ne avionom u 21. vijeku. Ima tu još mladih igrača koji mogu uskočiti. Odlučićemo se na posljednjem treningu. Prije pauze smo bili u odličnom raspoloženju s prvog mjesta, iako Tuzla Siti  ima utakmicu manje, iskren je trener Zrinjskog.

Jakirović je poručio da Zrinjski želi braniti i odbraniti prvu poziciju na tabeli Premijer lige na kojoj se trenutno nalazi.

- Došli smo na prvu poziciju, gdje želimo biti i sada ćemo to braniti. Čeka nas teška utakmica, a što se tiče kvalitete, teško je psihološki igrati. Na igračima se vidi strah od greške i nema tu mnogo kvalitetne kombinatorike i tu se vidi psihološka komponenta. Novi derbi, našalio sam se da se nismo ohladili ni od prethodnog. Sada igramo u gostima. Nedostatak gledalaca dodaje da se gubi draž jer nije isto igrati bez publike. Ipak, obje ekipe će dati maksimum da ispune ciljeve i nadam se da ćemo ispuniti ciljeve gdje smo stali, zaključuje Jakirović.

Meč je najavio i najbolji igrač Zrinjskog, kapiten Nemanja Bilbija koji se prvo zahvalio Dudiću na lijepim riječima.

- Želim se treneru Dudiću zahvaliti na lijepim riječima i slažem se za neke stvari. Što se tiče atmosfere, ona je odlična zbog dobrih rezultata. Spremni dočekujemo  utakmicu i moramo se spremiti na period igre u kojem ćemo se i braniti i tako da izdržimo napade Veleža. Ne znam da li ću nastaviti seriju, ali se trudim da postižem pogotke. Mislim da nismo favoriti u Vrapčićima, ali imamo šanse i idemo da pobijedimo. Od samog početka utakmice se ništa ne zna, ali idemo u pravcu pobjede, naveo je Bilbija na konferenciji za medije.

Derbi 13. kola Premijer lige BiH igra sedanas s početkom u 17 sati. Glavni arbitar je ujedno i najbolji bh. sudija Irfan Peljto, a pomagat će mu Senad Ibrišimbegović i Sreten Udovičić. Četvrti sudija je Haris Kaljanac.

 

 


Leotar 1 : 1 Borac
Željezničar 2 : 1 Tuzla City
Sarajevo 1 : 0 Posušje
Velež 0 : 1 Zrinjski
Široki Brijeg 2 : 1 Rudar Prijedor
Sloboda 3 : 0 Radnik
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Zrinjski 13 9 3 1 30
2 Tuzla City 13 8 3 2 27
3 Sarajevo 13 6 3 4 21
4 Sloboda 13 5 5 3 20
5 Borac 13 4 7 2 19
6 Željezničar 13 4 6 3 18
7 Široki Brijeg 13 3 7 3 16
8 Leotar 13 4 3 6 15
9 Rudar Prijedor 13 3 3 7 12
10 Velež (-3) 13 4 3 6 12
11 Posušje 13 1 5 7 8
12 Radnik 13 1 4 8 7