XS
SM
MD
LG

Leotarova mladost čeka Borac

Dragan Riostić i Branislav Krunić

 Danas je povodom utakmice osmine finala M:tel Kupa BiH održana konferencija za medije, na kojoj su prisustvovali trener Branislav Krunić i najiskusniji fudbaler u redovima Leotara Dragan Ristić

Svega tri dana nakon teške utakmice protiv Slobode, po teškom vremenu i terenu očekuje nas novo iskušenje u M:tel Kupu BiH protiv Borca, sa kojim smo igrali još jednu tešku utakmicu prije svega 10 dana u prvenstvu. Igranje na dva fronta je dosta zahtjevno za nas kao ekipu. Dobro je što se igra samo jedna utakmica na našem terenu, jer nemamo dodatno opterećenje putovanja. Kup takmičenje je specifično. Ekipe koje imaju široke „rostere“ imaju prednost u ovom takmičenju, što je bilo vidljivo i kod ekipa koje su igrale evropska takmičenja, jer su imale problema u prvenstvu.

Nama je od početka osnovni cilj opstanak u M:tel Premijer ligi, pa u Kupu nemamo neke ambicije što se tiče uspjeha, tako da ćemo i ovu utakmicu iskoristiti da šansu damo mlađim igračima, odnosno igračima koji su doveli klub u ovu rundu, kako bi mogli da održe igračku formu, jer su uglavnom u pitanju igrači sa manjom minutažom. Takođe, igraće i oni koji zbog kartona ne mogu da putuju u Tuzlu za vikend, a imamo i dosta povrijeđenih igrača iz utakmice sa Slobodom, koje ćemo morati da poštedimo dodatnih napora, kao što su Milović, Đurić, Zec… Tako da ćemo Kup Bosne i Hercegovine  iskoristiti da damo priliku mladim igračima, koji su potencijal ovoga kluba, da dobiju takmičarske minute protiv renomiranog protivnika. Jednostavno, moramo početi da spremamo igrače za sljedeću sezonu i „pravilo zaštićenog godišta“, a utakmice u prvenstvu koje smo mi do sada igrali su sve redom bile neizvjesne i nisu mogli da dobiju pravu priliku, rekao je trener Krunić.

Napadač Trebinjaca Dragan ristić je rekoa:

Suvišno je trošiti riječi o sutrašnjem protivniku, ali se prije 10 dana pokazalo da nisu neranjivi i da se može igrati protiv njih. Nakon tih 90 minuta imamo još više informacija, koje ćemo sutra nastojati da iskoristimo. Bez obzira na tim koji sutra izađe na teren, ostavićemo posljednji atom snage da prođemo u četvrtfinale.