XS
SM
MD
LG

Trijumf Borca u Sokocu

FC "Borac"

Futsaleri Borca iz Banja Luke pobijedili su sinoć u Sokocu domaći sastav Glasinca rezultatom 6:4 na otvaranju trećeg kola Prve futsal lige Republike Srpske.

Prvi međusobni duel ovih ekipa bolje su otvorili igrači Borca i nakon prvog poluvremena stekli prednost od 3:0. U drugom periodu igre domaći su se vratili u meč, prišli na gol zaostatka ali do potpunog preokreta nisu uspjeli stići.

FC "Glasinac"

„U momentima kad smo imali bar malo dominacije mi smo primali golove. Oni igraju vrlo dobro sa igračem višem odnosno golmanom u polju. Kad smo se rezultatski vratili u utakmicu na 4:3 i imali priliku da meč uvedemo u egal primili smo gol koji je prelomio susret. Mi se okrećemo prema meču u Trebinju protiv Leotara, a ekipi Borca želim puno sreće u nastavku sezone“ izjavio je treber FC „Glasinac“ Predrag Dobrilović.

Trener futsalera Borca Slobodan Blagojević kazao je da je prvo poluvrijeme odlučilo dalji tok meča protiv kvalitetne ekipe iz Sokoca.

„Iako nismo nastupili u kompletnom sastavu došli smo da se nadigravamo sa dobrom ekipom Glasinca koja će se sigurno boriti, do poslednjeg kola, za titulu prvaka. Ono što bih posebno istakao je predivan ambijent u dvorani i ovako bi trebalo biti na svakoj utakmici futsala u Republici Srpskoj. Pred nama je sad derbi protiv Radnika kod kuće. Nadam se da će susret sportskih imena kakva su Borac i Radnik opravdati epitet derbija, a naš cilj je pobjeda i u tom meču“ dodao je Blagojević.

Dva gola za Borac postigao je Ognjen Blagojević, a po jednom su se u listu strijelaca upisali Risto Bijelić, Đorđe Gaćeša, Srđan Batos i Slobodan Đukanović. Pogotke za Glasinac zabilježili su Bojan Lukić, Stefan Milinković, Dejan Debelnogić i autogol igrača Borca Rista Bijelića.


3 .kolo Prva liga RS
Brčko Zdravlje 5 : 2 Beli anđeo
Željeznica 5 : 3 Leotar
Glasinac 4 : 6 Borac
Radnik Siti 3 : 4 Ugljevik
Jahorina 8 : 4 Boračka
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Leotar 3 2 0 1 6
2 Glasinac 3 2 0 1 6
3 Radnik Siti 3 2 0 1 6
4 Brčko Zdravlje 3 2 0 1 6
5 Borac 3 2 0 1 6
6 Ugljevik 3 2 0 1 6
7 Jahorina 3 1 0 2 3
8 Željeznica 3 1 0 2 3
9 Beli anđeo 3 1 0 2 3
10 Boračka 3 0 0 3 0