XS
SM
MD
LG

Mladost iskovala titulu

Vladimir Ilić, šef stručnog štaba Кrupe

Kao i pre dve sezone, kada su drugi put osvojili titulu prvaka Republike Srpske i izborili povratak u Premijer ligu BiH, fudbaleri Krupe su ponovo jesenji prvaci. To nisu bili u jesen 2015. godine kada ih je za tri boda na polusezoni nadmašila Mladost iz Velike Obarske, ali su na proleće Krupljani prestigli Semberce i ostvarili istorijski plasman u elitno fudbalsko društvo “Dejtonske zemlje”.
Pod vođstvom mladog Vladimira Ilića čije ime će ostati upisano u istoriju fudbala Republike Srpske kao najmlađeg prvoligaškog trenera sa jesenjom titulom fudbaleri iz kanjona Vrbasa su odigrali zaista kvalitetnu polusezonu, sjajnim finišom od tri uzastopne pobede (Ljubić, Podrinje, Željezničar) vratili su se na poziciju broj jedan bez koje su ostali nakon tri meča bez pobede, posle remija u Omarskoj i poraza od Sloge kod kuće i Sutjeske u Foči.

 


Ipak, izdigli su se puleni trenera “za Ginisovu knjigu rekorda”, prepreka im nije bila ni mladost ni nedostatak iskustva, pokazali su karakter, vratili su se na pobednički kolosek i kada se sve sabere zaslužili su tron, po svemu prikazanom. Definitivnu krunu im je donela pobeda (2:1) protiv uvek neugodnog banjalučkog Željezničara.
-Dobro smo skautirali Želju i znali smo da nas čeka teških i izazovnih 90 minuta, jer se radi o ekipi koja je neumoljiva na terenu, njeni igrači mnogo trče, imaju čvrst blok u defanzivi protiv kojeg je teško ugrati, a iz kontranapada su ubojiti. Na svu sreću uspeli smo na vreme da postignemo golove, u prvom poluvremenu stigli smo do prednosti od 2:0 i kasnije je sve bilo mnogo lakše, izostala je nervoza. Dominirali smo pogotovo u prvom poluvremenu. Njih je u nastavku vratio u igru gol koji su postigli brzo, dao im je nadu da mogu da nas iznenade Na nama je bio pritisak važnosti utakmice jer nam je za titulu trebala pobedi i primetilo se to na našim fudbalerima. Na kraju smo ipak uspeli. Čestitam igraču, saradnicima, članovima uprave kluba, ovo je za nas veliki uspeh – istakao je Vladimir Ilić, šef stručnog štaba Krupa.
Minulo leto bilo je jako komplikovano i stresno za Krupljane. Dugo nisu znali u kojem rangu će nastupati nakon što su izborili opstanak u Premijer ligi BiH, veliki broj igrača koji su bili nosioci igre i prvotimci je napustio klub, nastupila je velika neizvesnost… Klub se ove jeseni na najbolji način rehabilitovao i izdigao iznad sve muke i problema.
-Stvaranje tima je dugotrajan proces, potrebno je vreme da tim profunkcioniše, pogotovo u situaciji kada nas je napustilo 20 fudbalera, a stiigao 21 novi igrač! Nije bilo lako, ali smo verovali u ono što radimo. Počeli smo od temelja, birali karakterne igrače koji mogu da iznesu ciljeve postavljene pred njih. Nismo se opterećavali jesenjom krunom, ali ona nam je došla kao nagrada za uloženi trud, pošten rad i odnos prema fudbalu. Glavni cilj je bila afirmacija mladih fudbalera i mislim da smo uspeli u potpunosti u tome, uz rezultate koji su, ponavljam, zaista veliki uspeh – dodao je Vladimir Ilić.
Četa iz kanjona Vrbasa imala je fenomenalan start u sezoni sa devet startnih pobeda što nikad nijedan prvoligaš Republike Srpske nije uspeo u prethodnih 26 sezona. 
-Zaista smo imali sjajan početak sezone, kao iz snova, ni mi sami nismo očekivali devet početnih pobeda. Ta serija nam je i omogućila da na kraju polusezone prvi prođemo kroz cilj i osvojimo jesenju titulu. Ni u desetom meču nismo poraženi na gostovanju u Omarskoj, a onda smo izgubili dva derbija I nakon toga smo verovali da možemo na kraju biti prvi i kao što vidite jesmo! Tokom zime uradićemo detaljnu analizu, nastojaćemo d aotklonimo uočene greške, kako bi nastavak sezone dočekali što spremniji i još bolje organizovaniji, kako u takmičarskom, tako i organizacionom smislu Tokom zime uživaćemo u ovim našim rezultatima i tituli – rekao je na kraju Vladimir Ilić, strateg Krupljana.
Mladost je najveći adut Fudbalskog kluba Krupa, ona je i iskovala jesenju krunu… 

Najviše pobeda

Fudbaleri krupe zabeležili su najviše pobeda u sezoni 12, primili su samo osam golova, a postigli 30, kao i fočanska Sutjeska, pa su ove dve ekipe i najefikasnije u polusezoni. Eliminisani su iz Kupa BiH od Zvijezde iz Gradačca, a u Kupu Republike Srpske očekuje ih četvrtfinalni meč sa bijeljinskim Radnikom Termin ovog susreta još nije poznat.
-U Kupu Republike Srpske imamo ambicije, taj pehar nam nedostaje i žarko ga želimo Igrali smo četiri finala i nismo uspeli da dođemo do njega. Vreujem da ćemo ga osvojiti kad-tad – rekao je trener Ilić.

Sportski žurnal


Drina 7 : 2 Budućnost
Modriča Alfa 2 : 1 Slavija
Borac 2 : 1 Kozara
Željezničar ST 0 : 1 Krupa
Podrinje 4 : 1 Tekstilac
Ljubić 1 : 0 Sloboda
Sutjeska 4 : 3 Zvijezda 09
Sloga 5 : 0 Omarska
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Krupa (-1) 30 24 4 2 75
2 Sloga 30 21 5 4 68
3 Sloboda 30 20 5 5 65
4 Zvijezda 09 30 18 4 8 58
5 Sutjeska 30 17 4 9 55
6 Drina 30 15 5 10 50
7 Slavija 30 13 4 13 43
8 Omarska 30 11 6 13 39
9 Ljubić 30 12 2 16 38
10 Tekstilac 30 10 7 13 37
11 Željezničar ST 30 9 6 15 33
12 Modriča Alfa 30 9 4 17 31
13 Kozara 30 8 5 17 29
14 Podrinje 30 8 3 19 27
15 Borac (-3) 30 8 3 19 24
16 Budućnost 30 3 1 26 10