XS
SM
MD
LG

MOSI  u Novoj Varoši

Skupština MOSI

Nakon pauze od dve godine radi dobro poznate situacije izazvane Kovidom 19  u Novoj Varoši  održana je Skupština MOSI (Međuopštinskih omladinskih sporskih igara) najveće amaterske sportska manifestacije na Balkanu .

Predstavnici gradova i opština iz Crne Gore ,Srbije ,Republike Srpske odnosno BiH,  učesnika „male olimpijade tromeđe“ su prihvatili obrazloženje domaćina zbog  razloga nemogućnosti održavanja igara u proteklom periodu .

Tako će se MOSI ponovo održati po ranije utvrđenom redosledu  koji je određen na proteklim  56. igrama održanim u Sokocu 2019 godine.

Dakle Nova Varoš će biti domaćin 57 . smotre mladosti i sporta u julu 2022 , potom  Kolašin naredne 2023,  a Užice 2024 godine. 

Predsednik skupštine MOSI i Opštinskog sportskog saveza  Nova Varoš , Ljubivoje Vranić  je bio prezadovoljan nakon završetka  sednice i istakao da je prvobitni plan održavanja igara 2020 godine odložen iz opravdanih razloga i nije bilo mesta za neke druge kalkulacije.

- Bili smo neprijatno iznenađeni  jer  su nam pojedinci prigovarali da smo imali  navodno  propuste i da je trebalo u protekle dve godine pandemije da uradimo nešta što je praktično bilo nemoguće vezano za održavanje igara , čak su se pojavile informacije i da naš grad neće biti u mogućnosti da bude organizator, ali definitivno na sednici Skupštine opštine Nova Varoš je potvrđeno da ćemo biti domaćini MOSI  kao što je to i ranije planirano . Evo na svu sreću sve je razrešeno na najbolji način i MOSI će ovog leta biti održane u gradu na obroncima Zlatara . Naredni sastanak  Stalnog komiteta i Skupštine biće održan krajem februara ili početkom marta,  u gradu domaćinu da bi prezentovali trenutnu situaciju sa korona virusom i utvrdili datum početka  igara, u  skladu sa važećim epidemiološkim merama , doneće se i odluke pod kojim uslovima će sportisti  moći nastupiti – rekao je Vranić

 Domaćinu narednih 57. igara predstoji da u narednom periodu rekonstruiše  sportsku infrastrukturu i spreman dočeka početak MOSI . Predsednik opštine , Radoslav  Vasijlević je optimista i smatra da će Nova Varoš potpuno spremna dočekati sportiste „tromeđe“

- Mada imamo razvijenu sportsku infrastrukturu trebaće još dosta finansijskih sredstava   da uredimo pojedine sportske  objekte u koje decenijama nije ništa ulagano, posebno u Gradski stadion . Nakon nedavnog boravka predsednika Vučića obećano nam je da će država finansirati deo  radova na infrastrukturi, ustvari  sredstva  planirana u budžetu za  izgradnju vodosnabdevanja  u Božetićima  treba preusmeriti za radove na sportskim objektima. Ipak nećemo moći sve sami pa ćemo uputiti i zahteve nadležnim ministarstvima da nam pomognu i siguran sam da će  se  sve stići uraditi, a potom biti i uspešan domaćin MOSI, uostalom ka što  je to bilo i u proteklom periodu kada je  Nova Varoš u dva navrata bila domaćin ove lepe sportske manifestacije - zaključio je Radoslav Vasiljević predsednik opštine Nova Varoš