XS
SM
MD
LG

Elez: Godina uspona i padova

Trofejni džudista Famosa iz Vojkovića, Vuk Elez, u 2020. godini je preselio u Niš i počeo da nastupa za Džudo klub "Kinezis", te reprezentaciju Srbije.  Tokom prethodne godine imao je problema sa povredama, koje su mu poremetile ritam, te je u skladu sa onim što su one dopustile i ispunjavao svoje ciljeve.

- Prethodna godina je bila godina uspona i padova. Ispunio sam onoliko ciljeva koliko su mi povrede dozvolile. Povreda na Evropskom prvenstvu mi je došla u najgorem trenutku i prekinula privremeno zaista dobru takmičarsku formu, rekao je za naš portal Vuk Elez.

Postao je ovaj mladi džudista prvak Srbije za mlađe seniore, a imao je i još zapaženih rezultata.

- Bio sam prvak Srbije u kategoriji mlađih seniora, a nakon toga sam osvojio treće mjesto na seniorskom Evropskom kupu u Dubrovniku, što mi je bio i najveći uspjeh u godini.

Razlika između Famosa i Kinezisa ogleda se u dosta širem izboru sparing partnera. Kako kaže, sa izborom kluba nije pogriješio.

- Novi klub se pokazao kao odličan izbor. Pored priprema u samoj državi imam izgrađen odnos sa reprezentacijom Bugarske sa kojom se zajedno i pripremamo. Famos je moj prvi klub i uvijek će biti moja kuća, ali Kinezis je brojniji klub, posebno u seniorskoj konkurenciji tako da sam dobio dosta novih sparing partnera. 

Za predstojeću godinu ima dosta planova.

- Što se tiče očekivanja za 2022. godinu, posvetiću se potpunom oporavku od povreda. Nakon toga ću se okrenuti državnom prvenstvu, poslije čega dolazi Evropa.