XS
SM
MD
LG

Nema zvaničnih testiranja,teniser igrao zaražen kvalifikacije a problem im je zdravi Nole

Foto: ATP Tour

Nema kraja sagi vezanoj uz nastup Novaka Đokovića na Australijan Openu. Iako je Nole dobio faktički cijelu državu na sudu, ministar za imigracije Aleks Hok poništio mu je vizu ponovo te će sada ponovo sud donijeti odluku. Sve bi trebalo biti gotovo do starta turnira ali čak i da dobije ponovo na sudu, Nole će imati minimalno vremena da se spremi.

Iako se u prvi plan isključivo gura ''slučaj Đoković'' neke stvari su puno gore a vezane su za Australijan Open. Dok se na Noletu trenira strogoća, na drugim mjestima se rade neke potpuno nenormalne stvari a sve prolazi ''ispod radara'' jer je sada samo bitno ono što se dešava oko Noleta.

Naime, u kvalifikacijama za Australijan Open desio se pravi skandal. Bernard Tomić igrao je meč a da je bio pozitivan na koronavirus. To se ispostavilo nakon meča a i sam Tomić je to rekao. Taj slučaj je pokazao jedan ogroman problem u vezi samog turnira. Problem koji pokazuje da je organizacija turnira na amaterskom nivou.

Naime, vjerovali ili ne ali zvaničnog testiranja igrača nema. Teniserima su podijeljeni brzi testovi i oni ih rade u svojim sobama samostalno. Šta to zapravo znači ? Ako igrač nema simptoma, odradi sam sebi test i bude pozitivan, vrlo lako može prikriti to i najnormalnije odigrati turnir. 

Kako je pobogu moguće da se ovo desi ? Kako je moguće da se organizatori tako kockaju ? Pa ovo je nedopustivo na nivou lokalnih Fjučers turnira a kamoli za jedan od četiri najveća turnira na svijetu. Pogotovo ako znamo kakvu golgotu proživljava Novak Đoković proteklih par dana. 

Pri tome, ministar je ukinuo ponovo vizu Noletu uz napomenu da to radi radi ''zaštite zdravlja i opšteg dobra''. Dakle, veći je problem državi Australiji potpuno zdravi Novak Đoković ali zato nije problem da teniseri sami sebe testiraju i da imaju mogućnost da prikriju neke stvari. 

Ovo su stvari radi kojih se sa pravom svi trebamo zapitati jedno. Da li Australija uopšte zaslužuje organizaciju jednog od četiri najvrednija turnira ? Sa ovakvim ponašanjem ne zaslužuju da gledaju tenis na malim ekranima a kamoli da organizuju tako veliki turnir.

Valjda će neko da snimi film o potezima Australijanaca u slučaju Đoković. Vjerujte, to bi bila prvoklasna komedija. Jer australijanski predstavnici se bukvalno takmiče ko će ispasti veći komedijaš u cijeloj priči.....