XS
SM
MD
LG

Partizan bolji od Sparte

Partizan se plasirao u osminu finala Lige konferencije, posle dvostruke pobede protiv Sparte. Posle velikih 1:0 u Pragu jasno je bilo da su crno-beli u velikoj prednosti, ali su prolaz u narednu rundu potvrdili u prvom poluvremenu revanš meča u Humskoj.

I zaista su u tom periodu izabranici Aleksandra Stanojevića bili fantastični. Agresivno su krenuli od pvog minuta, gosti su se slabo snalazili, a Rikardo je sva dva gola, levom nogom u sedmom, pa glavom u 34. minutu, rešio sve dileme.

Isti igrač je u ranoj fazi meča dobio žuti karton kad je u lice udario protivničkog igrača, potom i drugi u 66. minutu, kad je prema proceni bugarskog arbitra pokušao a iscenira jedanaesterac.

Nešto agilniji bili su Česi sa igračem više, a uspeli su da smanje rezultat u 85. minutu. Ipak, do kraja susreta Partizan je zadržao prednost, osvojio nove bodove za nacionalni koeficijent i prošao u narednu fazu.

Partizan – Sparta 2:1 (2:0)

Strelci: 1:0 – Rikardo u 7, 2:0 – Rikardo u 24, 2:1 – Hložek u 85. minutu.

Stadion: Partizana. Gledalaca: oko 15.000. Sudija: Georgi Kabakov. Pomoćnici: Martin Margaritov i Dijan Valkov (svi iz Bugarske). Žuti kartoni: Rikardo, Miletić (Partizan), Krejči junior, Čvančara (Sparta). Crveni karton: Rikardo (Partizan) u 65. minutu. Prvi meč: 1:0.

PARTIZAN: Popović, Miletić, Vujačić, Saničanin, Urošević, Jojić (od 78. Terzić), Zdjelar, Natho (od 61. Jevtović), Marković (od 61. Jović), Menig (od 78. Holender), Rikardo.

SPARTA: Holec, Vizner, Panak, Vitik, Hancko, Krejči junior, Saček (od 63. Dockal), Pešek (od 46. Minčev), Haraslin (od 70. Karabec), Hložek, Čvančara (od 63. L. Krejči).