XS
SM
MD
LG

Obrvan otišao zbog Umićevića

Ivica Obrvan

Ivica Obrvan više nije selektor rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine. Iskusni stručnjak odlučio je da napusti klupu zmajeva, a Oslobođenje je u posjedu pisma, koje je napisao Obrvan čelnicima Rukometnog saveza BiH.

- Poštovani, želim Vas ovim putem informirati da sam odlučio da nastavak suradnje sa RSBiH više nije moguć, kako zbog činjenice da ne ispunjavate svoje obveze, ali i posebno nakon medijskih istupa proteklih dana od predsjednika RS BiH Umičevića (Marinko op. a). O tome će službeno vodstvo saveza kontaktirati moj advokat. Želio bih zahvaliti navijačima na podršci, igračima na sjajnoj saradnji koju smo imali u proteklih godinu dana. Siguran sam da će nastaviti tamo gdje smo zajedno stali i nakon što smo izborili EP u Mađarskoj i Slovačkoj, uspješno završiti baraže za naredno Svjetsko prvenstvo. Takođe zahvaljujem cijelom stručnom timu koji je radio zajedno sa mnom i davao cijelog sebe za dobro reprezentacije, stoji u Obrvanovom pismu.

Ovako je potvrđeno pisanje Oslobođenja od prošle sedmice, kada smo naveli da je Obrvanov mandat pri kraju, a ovaj i trener odlazi nakon što je BiH odveo na Evropsko prvenstvo u Mađarsku i Slovačku. Prije godinu, tačnije 8. marta 2021, Obrvan je potpisao ugovor na četiri godine, a prvi cilj je bio da pokuša da odvede BiH na Evro. Obrvan je u tome uspio, pobijedivši u ključnoj utakmici Austriju u Bugojnu, a osim toga, pred njega je stavljen cilj da se reprezentacija podmladi. On je krenuo tim putem i već na Evru dao šansu velikom broju mladih igrača, a ukupno je devet novih rukometaša debitovalo na Evropskom prvenstvu.

Kako saznaje Oslobođenje, BiH će u narednom periodu voditi dosadašnji pomoćnik Obrvana Toni Čolina, aktuelni trener Izviđača, a asistiraće mu Mario Blažević. Zvanična potvrda očekuje se danas.