XS
SM
MD
LG

Evropski imidž Prve lige Republike Srpske

Bilo je, nekada, nezamislivo, a danas je sasvim realno!
Gostujuće ekipe u Prvoj ligi Republike Srpske mogu da osvoje bodove u boljem i višem procentu nego što je to nekada bilo u “džentlmenskoj” engleskoj Premijer ligi!
Dolaskom Vice Zeljkovića na čelo Fudbalskog saveza Republike Srpske vraćeno je dostojanstvo fudbalskom sportu u srpskom entitetu, najviši rang takmičenja proširen na 16 klubova što je bio pravi potez. Pokazuje se sada i vizionarski!
U 17. kolu tekuće sezone od osam odigranih utakmica gosti su slavili u šest, ostvaren je i jedan remi, a čast domaćina odbranio je samo Ljubić u Prnjavoru protiv Omarske. Dobojska Sloga je slavila u derbiju u Foči, komšijski duel u Janji pripao je Zvijezdi-09, Kozara je prošla kroz Pilicu, Tekstilac kroz Kozarsku Dubicu, zvornička Drina slavila u Istočnom Sarajevu, a Sloboda iz Novog Grada još u petak lako preskočila Željezničar u Banjaluci. Jedina podjela plijeva viđena je u Modriči gdje je gostovao lider Krupa.
Pobjede gostiju nisu nezamislive, ali u ovom obimu smo se s njima rijetko susretali. Pogotovo u proljećnom dijelu prvenstva, kada se sve lomi i krši, kada je sve manje prilike za popravni kikseva, kada je svaki bod dragocjen, pogotovo na gostujućim terenima…
Vremena su se promijenila, na sreću svih nas, na bolje… Prva liga Republike Srpske ima evropski imidž i visoku reputaciju.

 


Ljubitelji fudbala mogu da uživaju u utakmicama prvoligaškog karavana Republike Srpske koji u ovoj sezoni ima čak pet pretendenata na titulu i plasman u Premijer ligu BiH: Krupu, Slobodu, Slogu, Zvijezdu-09 i Sutjesku. To se nikada do sada nije dogodilo, a ovo je 27. prvenstvo po redu!
Pobijedio je fudbal, a predsjedniku Vici Zeljkoviću i njegovim saradnicima želimo, da brod koji vode, i dalje usmjeravaju pravom maršrutom, u interesu fudbala, navijača i samih klubova.
Prva liga ima i sponzora, prvi put u istoriji, utakmice su se poslije dugo vremena vratile na radio talase, FSRS plaća pola kotizacija i troškova službenih lica… Te cifre nisu nimalo male, niti se danas lako stiže do novca, kada se svijet nalazi na prelasku iz kovid-režima u predratno stanje cijelog svijeta, trećeg rata po redu na globalnom nivou.
Republika Srpska, u godini kada njen Fudbalski savez slavi 30. rođendan, može da bude ponosna i srećna. Fudbal je uvijek bio veliki zamajac života i budućnosti na ovim prostorima, a FSRS jedan od glavnih stubova nosača otadžbine koja je rođena u miru, a ratom odbranjena i krvlju natopljena.
Neka ova 2022. godina bude godina jubileja i velikih uspjeha fudbala, Saveza i Republike Srpske.
Živilo Njagovo veličanstvo fudbal! Živjela Republika Srpska!