XS
SM
MD
LG

LeoStars domaćin Turnira prijateljstva

FK „Leo Stars“ organizuje drugi po redu međunarodni „Turnir prijateljstva“, koji će narednog vikenda u Trebinju da okupi više od 700 mališana, iz 46 fudbalskih ekipa iz regiona, uzrasta od devet do 12 godina.

Kako navode organizatori, turnir će biti održan u Gradu Sunca, a ovaj događaj prilika je da se ukaže na značaj fudbala i sporta uopšte, ali i da se promovišu ljepote Trebinja, kao sve popularnije turističke destinacije.

- Na ovaj način promovišemo i fudbal kao sport, koji je popularan u Trebinju i jedna je od personifikacija grada, što se tiče sporta. Ujedno je to i promocija Grada Sunca, koji je obogatio naš  sadržaj ovdje u Trebinju. Ono što je svakako najznačajnije jeste druženje, upoznavanje djece iz drugih gradova i kultura, jer nakon svakog turnira ostanu neki kontakti, sklapaju se nova prijateljstva i druženje se nastavlja. Mnogo je pozitivnih faktora, koji se vezuju uz jedan ovakav turnir – rekao je za „Jadran Trebinje“ predsjednik FK „LeoStars“ Igor Joksimović.

„LeoStars“ organizovao je turnire od 2016. godine, ali su obnova stadiona, te korona virus, obustavili njihovo održavanje.

- Ranije se turnir, koji smo organizovali zvao „Fudbalske zvjezdice“, ali smo prošle godine nakon pauze organizovali turnir i nazvali ga „Turnir prijateljstva“, tako da je to sada drugi po redu – objašnjava Joksimović i dodaje da će utakmice u subotu početi već od osam časova.

Pozvao je ljubitelje fudbala da dođu i podrže mlade trebinjske fudbalske nade, ali i ostale učesnike.

- Biće to jedan pravi praznik sporta narednog vikenda i pozivamo sve da budu učesnici u ovoj manifestaciji – poručuje Joksimović i dodaje da će događaj okupiti ekipe iz BiH, Srbije i Crne Gore.

U trebinjskoj Turističkoj organizaciji kažu da Trebinje posjeduje orgoman potencijal za rast i ekspanziju sportskog turizma, te da je ovaj oblik turizma, uz ruralni turizam i avanturizam stavljen u fokus daljeg sveukupnog turističkog razvoja Trebinja.

-  Već nekoliko godina unazad primjetan je napredak u ovom segmentu turizma, a to su posebno pokazale protekla i aktuelna turistička godina, kada je organizovan veliki broj značajnih sportskih manifestacija i dešavanja, te pripreme ekipa iz različitih ekipnih i individualnih sportova. Upravo nas jedan takav događaj očekuje narednog vikenda, gdje će više od 700 djece iz zemalja regiona imati priliku da se druže, pokažu svoje fudbalske vještine, ali i da uživaju u ljepotama našeg grada – poručuju iz trebinjske Turističke organizacije i dodaju da Trebinje zaslužuje jedan ovakav fudbalski praznik.

Izvor:jadrantrebinje.ba


LeoStars 1 : 1 Mladost
Velež 3 : 1 Stakorina
Hercegovac 0 : 4 Sutjeska
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Sutjeska 10 8 1 1 25
2 Hercegovac 10 7 0 3 21
3 LeoStars 10 4 4 2 16
4 Stakorina 10 4 1 5 13
5 Velež 10 2 1 7 7
6 Mladost 10 1 1 8 4