XS
SM
MD
LG

(FOTO) Euforija u Osječanima! Doboj savladao Salines i ide u plej of

Odigrano je 18.kolo Premijer futsal lige Bosne i Hercegovine. Doboj je pobijedio tuzlanski Salines rezultatom 4:0 i kao peti na tabeli izborio plasman među prvih šest ekipa koje idu u playoff.

Utakmica između Doboja i Salinesa počela je prvobitnim odmjeravanjem snaga, ali zbog važnosti za obje ekipe da osvoje sva tri boda, osjetila se napetost kod igrača oba tima, koja je počela prelaziti u nervozu.

Međutim, to ne važi za izvrsnog Envera Buljubašića, koji u 10.minutu trese mrežu gostiju i Dobojlije dovodi u vodstvo. Nakon nekoliko neiskorištenih prilika od strane oba tima, otišlo se na poluvrijeme pri rezultatu 1:0 za Doboj.

Drugo poluvrijeme je počelo slično prvom ali sa većim stepenom nervoze kod Tuzlaka. Ubrzo, Salines sve više koristi svoju prepoznatljivu igru sa “viškom”, ne bi li došao do izjednačenja. Taj “višak” je, a ko drugi…golman Darko Milanović – Deko.

Ove ekipe se međusobno veoma dobro poznaju, tako da Radoslav Ristić, trener dobojskih futsalera, odmah reaguje i odlično postavlja svoje igrače, nakon čega se vidjelo da ni Deko ne može pomoći svojoj ekipi protiv sve razigranijih igrača Doboja.

Kada se igrao 26.minut, na scenu stupa Vladimir Džombić i pogađa za 2:0. Kao i kod prvog gola, u sali opošta euforija i radost navijača Doboja.

Tuzlaci se nisu bili ni oporavili od drugog gola, a već u 28.minutu novi šok im priređuje Ivan Ivanagić koji šalje loptu u gol Salinesa za vodstvo Doboja od 3:0. U dvorani opšte slavlje, kako na terenu – tako i na tribinama.

Bez obzira što je prednost Doboja iznosila 3:0, tuzlanski igrači pokazuju karakter ekipe koja se ne predaje do poslednje sekunde. Utakmica se nastavlja borbom za svaku loptu. Situacija se zaoštrava, ne manjka ni grubljih startova, a onda u 33.minutu igre, ponovo fantastični Vladimir Džombić postiže svoj drugi gol na ovoj utakmici i stavlja tačku na konačan rezultat 4:0 za Doboj.

Doboj je ovom pobjedom izborio petu poziciju na tabeli i plasman u playoff. Publika u kojoj je bio i gradonačelnik Doboja Boris Jerinić, nagradila je Ristića i njegovu ekipu velikim aplauzom.

Ekipa Doboja je već ostvarila prvobitne ciljeve za ovu sezonu u smislu rezultata, ali Doboj ima nešto posebno… savršenu harmoniju uprave, trenera, igrača, ostalih članova kluba, a večeras se pokazalo i publike. Ovaj klub, bez sumnje, definitivno može još mnogo toga postići u budućnosti.

Doboj: Alibegović (G), Lukić, Martić (K), Zelenković, Buljubašić, Mih.Radulović (G), Marić, Mehmedović, Avgustinović, Džombić, Ivanagić, Mirković, Mil.Radulović. Trener Radoslav Ristić. Pomoćni trener Đorđe Nikić.

Salines: Milanović (G), Isanović, Avdić, Spahić, Todorić, Jašarević (G), Mujabašić, Radulović, Arnautović (K), Imširović, Čorhodžić, Jukić, SmajićTrener Predrag Rajić.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Sarajevo 2 : 3 Hercegovina
Mostar SG 10 : 4 Sloga
Policajac 1 : 2 Kaskada
Doboj 4 : 0 Salines
Brotnjo 7 : 2 Bosna Kompred
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Mostar SG 18 16 0 2 48
2 Sarajevo 18 11 1 6 34
3 Salines 18 10 3 5 33
4 Sloga 18 10 1 7 31
5 Doboj 18 8 4 6 28
6 Hercegovina 18 9 0 9 27
7 Bosna Kompred 18 8 2 8 26
8 Policajac 18 4 4 10 16
9 Brotnjo 18 3 1 14 10
10 Kaskada 18 3 0 15 9