XS
SM
MD
LG

Ruudari prošli na penala

Gol Santosa Rodrigeza

Iznenađenje na banjalučkom Gradskom stadionu, Rudar Prijedor je u revanš susretu prvog polufinala Kupa Republike Srpske kao gost sa 1:0 savladao domaći Borac, na taj način neutralisao minus iz prvog susreta na domaćem terenu i poslije boljeg izvođenja udaraca sa “bele” tačke izborio plasman u finale. Tako su “rudari” sa Sane posle sedam godina ponovo izborili plasman u finale, a te 2015. godine povedili su Krupu u borbi za trofej i osvojili duplu krunu. Borac ni posle decenije nije uspeo da izbori plasman u završnu utakmicu, poslednji put za pehar je igrao i osvojio ga protiv Slobode iz Mrkonjić Grada 2012. godine.

Prvu kakvu-takvu priliku imao je domaćin u 21. minutu kada je David Čavić ciljao sa ivice šesnaesterca donji levi ugao Nemanje Šćekića, ali je golman “rudara” sa Sane odlično intervenisao i izbacio loptu u kroner, posle kojeg nije bilo većih uzbuđenja. Drugu vrednu situaciju iz prvog dela zabeležili smo u 39. minutu, rezervista Ferhad Ajaz koji je u 31. minutu zamenio povređenog Obrena Cvijanovića prošao je po levoj strani i ubacio dobar centaršut, ali je Mario Sajak u poslednjem momentu intervenisao ispred Ajaza i Panajotisa Moraitisa i izbio loptu u korner.

Trener gostiju Srđan Marjanović je na poluvremenu izvršio trostruku izmenu koja je unela živost u redove Prijedorčana. Već u 50. minutu Džozef Amoa je bio u izglednoj poziciji, ali je zamalo zakasnio na loptu na drugoj stativi, pa je sjajna prilika za njegov tim otišla u nepovrat. Dva minuta kasnije uzvratio je Ajaz šutem sa 14 metara, Šćekić je ponovo dobro intervenisao. Igrao se 55. minut kada je viđena najbolja prilika, do tada, na utakmici, Marko Brkić je uposlio Ajaza, ovaj s desne strane pronašao Čavića u petercu, koji sa četiri metra u padu prebacuje okvir gola.

I Prijedorčani su promašili zicer u 58. minutu Đeljilj Asani je sa leve strane ubacio, a Brazilac Santos Rodrigez glavom šutirao pravo u Bojana Pavlovića. Do vođstva Prijedorčani su došli u 80. minutu kada je Tomislav Knežević ubacio iz kornera, a Santos Rodrigez na prvoj stativi skočio i glavom pogodio mrežu Borca. Udarcu iz ugla je prethodio šut Kneževića koji je Pavlović izbacio u korner. I tako, pristupilo se izvođenju jedanaesteraca, a junak je bio golman gostiju Nemanja Šćekić koji je u šestoj seriji odbranio šut Davida Vukovića…

 Penali

U penal seriji su se ovako izvodili udarci sa 11 metara: 0:1 – Knežević, 1:1 – Jović, 1:2 Danilović, 2:2 – Bošnjak, 2:3 Santos Rodrigez, 3:3 – Čavić, 3:4 – Radulović, 4:4 – Grgić, 4:5 – Amoa, 5:5 – Moraitis, 5:6 – Sajak, Vuković – Šćekić brani.

 

Borac – Rudar Prijedor     5:6  (0:1, 0:0)

Gradski stadion u Banjaluci. Gledalaca: 800. Sudija: Danijel Perić (Bijeljina) 6,5. Strelac: Santos Rodigez u 80. minutu. Žuti kartoni: M. Brkić (Borac), Asani, Marmat, Sajak (Rudar Prijedor).

BORAC: Pavlović , Cucin , Kujundžić , Grgić , M. Brkić (od 87. Vuković ), Bošnjak , Cvijanović  (od 31. Ajaz , od 67. Kulašin ), G. Brkić  (od 67. Erić -), Jović , Čavić , Moraitis .

RUDAR PRIJEDOR: Šćekić, Asani  (od 63. Marić ), Santos Rodrigez , Bilbija  (od 78. Alibegović ), Kulenović  (od 46. Amoa ), Burazor  (od 46. Knežević ), Danilović , Dojčinović , Sajak , Radulović , Marmat  (od 46. Mandić ).

Igrač utakmice: Nemanja Šćekić (Rudar Prijedor).