XS
SM
MD
LG

Nekoliko ličnih rekorda za atletičare „Sana“

Nastavljaju se usjpesi atletičara Atletskog kluba ''San'' i Atletske sekcije iz Dervente, a ovaj put na Prvenstvu Bosne i Hercegovine za dječake i devojčice ostvareni su odlični rezultati uz mnoštvo ličnih rekorda.

Srđan Stanišić je u trci dečaka na 1500 m stipl  osvojio titulu viceprvaka Bosne i Hercegovine i srebrenu medalju sa istrčanim novim ličnim rekordom.

U disciplini bacanja koplja, članica derventske sekcije Anja Jevtić osvojila je izvanredno četvrto mjesto uz novi lični rekord i za samo par cantimetara ostala iza trećeplasirane takmičarke. Anja je i u bacanju kugle postigla novi lični rekord.

Dunja Dušanić članica iz Derventeje u trci devojčica na 300 m takođe postigla svoj novi lični rekord.

Uspjeh ovog kluba upotpunila Belma Ćuran, koja je van konkurencije koplje od 600 gr bacila 36,96 m, što je njen novi lični rekord bolji od dosadašnjeg za 6,68 m koji je postigla na Međunarodnom atletskom mitingu u Mariboru 15. maja ove godine.

Pred atletičarima Atletskog kluba ''San'' iz Prnjavora i Atletske sekcije iz Dervente, sada slijedi mala pauza od takmičenja do 24 i 25. juna, kada je na programu seniorsko Prvenstvo Bosne i Hercegovine koje se održava u Tuzli.