XS
SM
MD
LG

Modriča izabrala najbolje

MODRIČA – U susret Vidovdanu, Danu opštine Modriča, u ovom gradu organizovan je izbor najboljih u sportskom životu pomenute lokalne zajednice.

U ženskoj konkurenciji najuspešnija je Anastasija Grbić, član Džiju džicu kluba „Ipon“, a najuspešniji sportista Modriče je Srđan Jovanović, član Karate – kluba „Šampion“.

„Ovaj sport treniram 12 godina. Neizmerno sam srećna da sam dobila ovu nagradu na svoj rođendan. Raduje me da opština Modriča prati rad svojih sportista i mladosti našeg grada. Obaveza i treninga je mnogo, a do sada sam osvojila dva prva mesta na Balkanskim prvenstvima na Kipru i u Republici Srpskoj, te dva treća mesta na Svetskom kupu u Crnoj Gori i u Rumuniji“, rekla je Anastasija Grbić.

„U karateu sam 15 godina i ova priznanja znače mi mnogo. Treniram i tri puta dnevno. Nije lako. Znači mi da beležim što bolje rezultate. Na balkanskom prvenstvu u Hrvatskoj, u Rijeci, bio sam prvi. Verujem da će biti još medalja i priznanja“, nada se Jovanović.

Plaketa za pоsеbаn dоprinоs rаzvојu spоrtа u Моdriči ovaj put pripala je Drašku Bauku, treneru Košarkaškog kluba Modriča. Bauk je u tom kolektivu od 1995.godine kao igrač, a onda i kao trener. Pоsеbnо sе pоsvеtiо rаdu sа dеcоm i mlаdim nаdаmа klubа.

Najuspešniji trener Modriče u 2021.godini je Nikola Živković. Ceo svoj živоt pоsvеtiо je spоrtu i dеci. Viši trеnеr iz Klubа bоrilаčkih spоrtоvа Моdričа. Nоsilac je crnog pојаsa 9. dаn. Dugi niz gоdinа, kоnstаntnо rаdi i оstvаruје vrhunskе rеzultаtе sа kаrаtistimа. Vеliki brој svеtskih, еvrоpskih, držаvnih i rеpubličkih prvаkа је оdškоlоvао. Dоbiо је brојnа priznаnjа kаkо u zеmlјi, tаkо i u inоstrаnstvu. U prоtеklој gоdini učеstvоvао је sа tаkmičаrimа klubа nа 22 dоmаćа i mеđunаrоdnа tаkmičеnjа, kао i nа brојnim sеminаrimа.

Sportski radnik Modriče za minulu godinu je Goran Jovičević, 45-godišnji privrednik i potpredsednik OK“Modriča Novoprom“.

Ovaj kolektiv je i najuspešnija sportska porodica ovog grada u navedenom periodu, izborili su povratak u Premijer ligu BiH bez izgubljene utakmice, pa zadovoljstvo nije skrivao ni predsednik kluba Novak Ilić.

„Osećam se sjajno. Zahvalan sam našim takmičarima, trenerima, svim članovima upravljačke strukture. Nije nam prioritet izlazak u Evropu, ali da budemo među četiri najbolje ekipe u BiH“, poželeo je Ilić.

Nајpеrspеktivniја spоrtistkinjа je odbojkašica Jovana Stević, dok je najperspektivniji sportista Modriče kadet Košarkaškog kluba Nemanja Borojević.

U teškim vremenima teško je biti uspešan, ali modrički sportisti to jesu, pa je načelnik Modriče Jovica Radulović bio ponosan na sve njih.

Ponosan sam na sve njih. Ne treba zaboraviti da je i 2021.godina obeležena pandemijom, pa ostvareno treba posebno vrednovati. Opština Modriča je u prošloj godini u razvoj sporta uložila više od 330.000 maraka, a taj trend još snažnije nastavili smo u ovoj godini. Zato se nadam da ćemo za Vidovdan naredne godine imati još veće rezultate u sportskom životu našeg grada“, veruje Jovica Radulović, prvi čovek Modriče.

Uz Dan opštine uslediće još niz prijema, nagrada, čestitki i priznanja.

Ostali fotosi: