XS
SM
MD
LG

Trebinje ugostilo reprezentaciju Republike Srpske

U Trebinju je, u okviru Ljetne škole sporta u organizaciji Ministarstva porodice, omladine i sporta počeo fudbalski kamp za reprezentativce Republike Srpske rođene 2007. godine.

Od 24 pozvana igrača odazvala su se njih 22, a opravdano su, zbog bolesti, izostali Uroš Debelnogić (Glasinac 1936) i Kristijan Gagović (Sutjeska). Trener Oleg Ćurić sa pomoćnicima Bojanom Ranilovićem i Ognjenom Šatarom prvog radnog dana je, nakon uvodnih sastanaka i upoznavanja, odradio trening na stadionu Leotara u Policama. Tako će da bude i u narednih šest dana, koliko će kamp da traje, do 31. jula.

-Reprezentatice očekuje sedmodnevni kvalitetan rad i sigurno je da će svako od njih iz Trebinja ponijeti određena iskustva i nova saznanja. Planiramo da odigramo i prijateljsku utakmicu protiv selekcije domaćina Leotara u ovom uzrastu koja bi trebalo nama u stručnom štabu da pokaže određene stvari, ali i osobine svakog igrača ponaosob – istakao je kratko Oleg Ćurić, trener reprezentacije Republike Srpske u uzrastu mlađih kadeta.

Jedan od reprezentativaca i član Fudbalskog kluba Krupa iz Krupe na Vrbasu Strahinja Štrkić je istakao:

-Ovaj kamp će nam dobro doći, a svaki poziv u reprezentaciju je velika čast i priznanje za sve nas. Trebinje je lijep grad i uprkos velikim vrućinama odrađujemo sve zadatke kvalitetno i odgovorno. Na ovom okupljanju sam upoznao i nove drugare, saigrače i nadam se da ćemo imati priliku da se takmičimo i na međunarodnoj sceni.

Reprezentativni kamp Fudbalskog saveza Republike Srpske u Trebinju u četvrtak bi trebalo da posjeti i Goran Đukić, izaslanik predsjednika Vice Zeljkovića, kao i Žarko Laketa, predsjednik Područnog Fudbalskog saveza Trebinje.