XS
SM
MD
LG

Feđa Dudić: Trijumf, nagrada za upornost i želju

Nakon utakmice održana je press konferencija na kojoj se prisutnim medijima obratio trener Sarajeva Feđa Dudić.

Dudić je čestitao igračima na pobjedi, a jedinu zamjerku je imao na naivno primanje golova. 

"Moram zaista čestitati momcima na jako dobroj utakmici. Iako smo gubili i primili taj gol na početku, nismo odustajali od svoje igre i jednostavno kad igraš ovako samopouzdanje raste. Znali smo i kad je bilo poluvrijeme i 0:1, da nam treba samo prvi gol i da ćemo sve okrenuti na svoju stranu. Ono što je loše jeste da ne smijemo primiti ovako jeftine golove, prvi, a pogotovo drugi. Umjesto da privedemo utakmicu kraju i možda zabijemo i četvrti pogodak, dođeš u situaciju da strepiš tih nekoliko minuta, ali eto, na kraju smo završili na najbolji mogući način. Vidjela se vizija, ono što mi hoćemo i radimo cijele pripreme. Sarajevo igra efikasno, prvo kolo tri gola, sada četiri. Nije dobro, ponavljam, što primamo te golove, ali ako hoćeš da igraš ofanzivno, rizično i većinu utakmice na protivničkoj polovini, onda moraš biti svjestan i spreman da ćeš primiti neki gol koji ne bi trebala primiti ekipa poput nas", rekao je Dudić.

Trener Sarajeva je imao posebnu zahvalu za navijače te je otkrio i koji momenat je za njega bio najdragocjeniji.

"Velika, zaista velika zahvala navijača. Prije svega sjećate se kad sam došao tu i kad sam na prvom predstavljanju rekao da želim da navijaju 90 minuta, a kad ne bude dobro da prvo zvižde meni. I evo zaista mijenjaju se, mijenjamo sve, kao što smo mi promijenili u klubu, tako mijenjaju i navijači. Za mene najveća pobjeda danas je aplauz koji smo dobili na poluvremenu kada smo pri rezultatu 0:1 išli prema svlačionici. Znam da to dosad nije bio slučaj, jer znao sam tu igrati protiv Sarajeva i gledati utakmicu. Znam da je to što su uradili eliko, ali jednostavno kad igraš ovako navijači to prepoznaju. Moramo sebi dati obavezu da kad igra Sarajevo jedina obaveza bude Sarajevo, a da sve ostalo slažemo u drugi plan. Hvala im za ovaj veliki broj i dolazak i nadam se da ćemo se na Koševu vidjeti i sljedeću utakmicu protiv Posušja", istakao je Dudić.

Dudić je čestitao i Slogi na dobroj predstavi.

"Što se tiče Sloge, zaista čestitam im na jednom vrlo dobrom i korektnom izdanju, znali su kako hoće da igraju, postavili su se u čvrst blok, nagradilo ih je i dali su gol iz jednog kontranapada. Odbranili su se prvo poluvrijeme i nisu odustrajali od svoje filozofije igre, međutim mislim da smo bili dosta bolji i jednostavno neizbježan im je bio poraz. Ja im čestitam na dobroj prezentaciji u prva tri kola i želim puno sreće u nastavku", kazao je šef stručnog štaba Bordo tima.

O velikom broju propuštenih šansi i potencijalnim pojačanjima u napadačkom redu, Dudić kaže da je prelazni rok u tom aspektu završen.

"Stvarali smo šanse u prvom poluvremenu, što nismo davali golove zaslužan je njihov golman, naša dekoncentracija i te neke stvari, ali kad daš četiri gola ne možeš biti nezadovoljan navalnim redom. Svi igrači koji su ušli, Ikić, Džafić i Ahmetović, su navalni igrači, tako da ne znam koliko bi trebalo dovesti navalnih igrača. Što se tiče navalnih igrača, Sarajevo je završilo prelazni rok i sigurno neće nikoga više dovesti. Ono čime ja nisam zadovoljan jeste način primanja golova, ali i na tome ćemo poraditi. Vidjeli ste da je Đokanović odigrao na stoperu, jer Marin Aničić nije imao dovoljan broj treninga i nisam htio da rizikujem jer sam znao da je Kulenović dominantan fizički, da može pobjeći sa centra i nisam htio ulaziti u taj rizik i odlučio sam ostaviti stoperski par koji je igrao protiv Borca. Već od sljedeće utakmice Marin će biti aktuelan za prvih 11, nadam se da će uraditi dobar trenažni proces u narednoj sedmici i vidjećemo da li ćemo ga vidjeti protiv Posušja", poručio je Dudić.


Sarajevo 4 : 2 Sloga Meridian
Posušje 0 : 2 Borac
Igman 3 : 2 Tuzla City
Sloboda 1 : 1 Velež
Željezničar 1 : 1 Široki Brijeg
Zrinjski 4 : 1 Leotar
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Široki Brijeg 3 2 1 0 7
2 Tuzla City 3 2 0 1 6
3 Zrinjski 3 2 0 1 6
4 Sarajevo 3 2 0 1 6
5 Željezničar 3 1 2 0 5
6 Sloga Meridian 3 1 1 1 4
7 Borac 3 1 1 1 4
8 Igman 3 1 1 1 4
9 Velež 3 0 3 0 3
10 Sloboda 3 0 1 2 1
11 Posušje 3 0 1 2 1
12 Leotar 3 0 1 2 1