XS
SM
MD
LG

Za budućnost fudbala – FSRS gradi osam terena sa umjetnom podlogom

Dolaskom na čelo Fudbalskog saveza Republike Srpske, ali i “Krovnog” saveza u Sarajevu predsjednik Vico Zeljković je potencirao loše stanje u infrastrukturi i obećao da će učiniti sve da se u Republici Srpskoj i BiH grade tereni. Sada je krenula realizacija tih projekata.

 


Nakon projekta rekonstrukcije 12 premijerligaških stadiona (na Tušnju igraju Sloboda i Tuzla siti) na kojima će ubuduće da budu tereni sa hibridnom podlogom, Republika Srpska će dobiti osam novih terena sa umjetnom podlogom.
Komitet za hitna pitanja Fudbalskog saveza Republike Srpske na sjednici održanoj 4. avgusta 2022. godine donio je odluku o pokretanju ovog projekta, a za potrebe realizacije ovog projekta Fudbalski savez Republike Srpske, potpisaće ugovore sa gradovima/opštinama i odgovarajućim klubovima:
    • Grad Prijedor – FK Omarska
    • Opština Foča – FK Sutjeska
    • Grad Zvornik – FK Drina
    • Opština Pale – FK Romanija
    • Opština Nevesinje – FK Velež
    • Grad Laktaši – FK Laktaši
    • Grad Doboj 
    • PFS Banjaluka
“Dana 29. aprila 2022. godine Fudbalski savez Republike Srpske, uputio je poziv br. 254/22, Savezu opština i gradova Republike Srpske, koji je dostavljen svim opštinama i gradovima, za prijavu eventualnog interesa i učešća u ovom projektu, pa od svih pristiglih prijava, gore navedeni izabrani su kao partneri FSRS u ovom zajedničkom projektu. 
Za navedene Grad Doboj i PFS Banjaluka tačne lokacije biće određene naknadno”, piše na zvaničnom sajtu Fudbalskog saveza Republike Srpske, kao i obraloženje:
“Fudbalski savez Republike Srpske, u cilju popularizacije fudbala, opredijeljen je na unapređenje fudbalske infrastrukture odnosno obezbjeđivanja što boljih uslova za rad i funkcionisanje fudbalskih klubova, na teritoriji na kojoj djeluje. Fudbalski trendovi, pokazali su da izgradnja terena sa umjetnom podlogom utiče na povećanje broja učesnika u fudbalu, kao i na rješavanje problema koji mnogi klubovi imaju sa kvalitetom podloge, što znatno otežava igranje fudbalskih utakmica.”