XS
SM
MD
LG

Milanovčani gostuju "ranjenoj" Inđiji

Dejan Rađenović - foto: I.Milošević

U subota od 17.30h je na programu drugo kolo Mozzart Bet Prve lige Srbije, a fudbaleri Metalca će gostovati u Inđiji.

Šef struke Metalca, Dejan Rađenović, o budućem protivniku nam je rekao: - Inđija je jedna od kvalitetnijih ekipa u ligi, koja je, samo iz njima znanih razloga, propustila da uđe u najviši rang, tako da ovo gostovanje sigurno neće biti jednostavno, - izjavio je Rađenović. - Prvo kolo su izgubili, ali po prikazanoj igri mislim da rezultat nije realan i sada, tako "ranjeni", čekaju Metalac sa većim pritiskom, ali i većim motivom. Biće to susret dva tima koji žele otvorenu, aktivnu igru na što bolji rezultat. Očekujem pravo taktičko nadmudrivanje sa kolegom, i biće zanimljivo videti ko će iz toga izaći uspešniji.

O uticaju trijumfa prošlog vikenda nad Radničkim (NB) 2:0, na ekipu: - Prva pobeda, posle svega što je klub prošao od ispadanja iz elite, zbacila je jedan veliki teret s leđa igrača, koji su od početka svesni da su u sredini gde svojim ponašanjem i učinkom moraju da opravdaju sve što ime Metalca predstavlja u Srbiji.

O tome može li Metalac, ako već uspostavi dominantniju igru kao u prvom kolu, da reši nedoumice ranije, umesto u burnoj završnici: - Može, ali da bi se to desilo, moramo da već iz prve ili druge izgledne situacije, koje inače stvaramo na vreme, postignemo pogodak. U premijernom kolu dolazili smo čak četiri puta u prilike jedan na jedan u protivničkom šesnaestercu, i imali još pet šuteva s poludistance, a nismo ih krunisali pogotkom. To mora da se iskoristi. Za to je potreban visok stepen koncentracije u završnici, ali i defanizvno u isto vreme. Radimo na tome, i mislim da će svako iduće kolo donositi poboljšanje na tom planu - ocenio je šef struke plavo-belih iz Gornjeg Milanovca uoči gostovanja u Inđiji.