XS
SM
MD
LG

Pisao nam Marinko Umićević

Marinko Umićević

Na adresu našeg portala stiglo je pismo Marinka Umićevića, predsjednika Rukometnog saveza Republike Srpske. marinko piše: 

Septembar tekuće godine proći će u znaku rukometa!

Predstojećeg vikenda u dvorani SRC „Slavija“ u Istočnom Sarajevu odigraće se završni turnir Kupa Republike Srpske za rukometaše. Prvog dana u subotu, 3. septembra u polufinalnim susretima sastaće se: RK Borac m:tel (Banjaluka) – RK Leotar (Trebinje) (početak u 16.30 časova), a od 19 časova u drugom polufinalnom okršaju snage će odmjeriti RK Slavija (Istočno Sarajevo) – MRK Sloga (Doboj).

Dan kasnije (nedjelja, 4. septembra) u Istočnom Sarajevu biće održana redovna sjednica Upravnog odbora Rukometnog saveza Republike Srpske. Poslije toga biće odigrano veliko finale Kupa Srpske čiji je početak zakazan za 17 časova. Sa naše strane obezbijedili smo pehare i medalje koje su za ovu priliku specijalno urađene. Osim toga pobjedniku Kupa pripašće novčana nagrada u iznosu od 3.000 maraka, dok će poražena ekipa u finalu dobiti 2.000 maraka. Naravno, i ovog puta pokrovitelj ova naše manifestacije na koju smo izuzetno ponosni je gospođa Željka Cvijanović, predsjednica Republike Srpske.

Ovom prilikom želimo da se zahvalimo gospodinu Mladenu Mrdi koji je obavio sjajan posao na organizaciji završnice Kupa Srpske i koji će, sa ostalim vrijednim ljudima iz RK Slavija biti domaćini ovogodišnje završnice Kupa koja se održava u godini jubileja – tri decenije od postojanja Rukometnog saveza Republike Srpske. Želim da napomenem da smo i iz tog razloga štampali knjigu u kojoj je obuhvaćen period za minulih 30 godina.

Za kraj smo ostavili Svečanu akademiju koja će se održati 26. septembra tekuće godine u hotelu „Bosna“ u Banjaluci.

Svi se radujemo završnici Kupa Republike Srpske i zajedničkom druženju u Istočnom Sarajevu i sigurni smo da će takmičenje proći korektno i neka pobijedi rukomet.m piše predsjednik UO RSRS, M a r i n k o   U m i č e v i ć