XS
SM
MD
LG

Stakorina hit najmasovnijeg takmičenja

Trijumfom  u Kneževu nad ekipom Progresa  u okviru 1/8 kupa „Dr Milan Jelić“ ,Stakorina je ponovila prošlogodišnji uspjeh kada se plasirala među osam najuspješnijih ekipa najmasovnijeg takmičenja koje se igra pod okriljem Fudbalskog saveza Republike Srpske.

Čajnjičani koji trenutno igraju vidnu ulogu i u šampionatu drugoligaškog istoka su nakon ove pobjede potvrdili da njihovi dobri rezultati u posljednjih nekoliko sezona u prvenstvu i kupu nisu slučajni. Svakako da velike zasluge za sve uspjehe Stakorine pripadaju treneru Miroslavu Furtruli koji je napravio respektabilnu ekipu , a koja  bi  u narednom periodu mogla da postigne još bolje rezultate  na oba fronta.

- Zaista smo presretni, otputovali smo u Kneževo sa željom da ostvarimo plasman u  ¼  kupa „Dr Milan Jelić“ . Uspjeli smo, istina nakon veoma tvrde i do kraja neizvjesne utakmice, a potom nakon izvođenja penala stigli smo do cilja. Odigrali smo taktički mudro,zatvorili smo sve prilaze našem golu ,Progres je imao početnu terensku inicijativu a mi smo vrebali svoju šansu iz brzih kontranapada. Sve kada se sabere susaret je protekao bez previše zrelih prilika  u fer i korektnoj igri i okončan je  bez golova, a potom je naš tim  bio sretniji u penal završnici i obezbijedili smo prolaz u naredno kolo kupa, a samim tim potvdili preošlogodišnji uspjeh koji je jedan od najznačajnijih u bogatoj istoriji Stakorine- ističe Furtula

U protekloj sezoni Stakorina je ispala iz najmasovnijeg takmičena nakon poraza u ¼ finala od Sutjeske iz Foče , može li ovaj put dalje i bolje ?

 - Poznato je da se često u kupu dogodi da nižerazredne ekipe prirede iznenađenje i plasiraju se u naredno kolo. Mi smo prošle godine napravili dva velika iznenađenja kada smo iz daljeg takmičenja eliminisali favorizovane ekipe Sloge i Zvijezde 09, nažalost pomano nesretno smo izgubili od Sutjeske sa minimalnih 1:0. U ovoj sezoni smo u 1/16 kupa izbacili Radni . Odlično su poznati kvaliteti ovih ekipa  i ako smo bili u stanju da sa takvim timovima izađemo kao pobjednici onda imamo pravo i na optimizam. Pošto ćemo kao jedina ekipa koja nastupa u drugoj ligi, a koja je obezbedila plasman među osam najboljih u kupu  imati prednost domaćeg terena  smatramo da nam je i to mala prednost,  pogotovo što ćemo imati veliku podršku  naših vjernih navijača koji često popune tribine do poslednjeg mjesta.  Poznato  je i  da je naš stadion „Rakovice“ neosvojiva tvrđava što se tiče prvenstvenih okršaja, a potvrdilo se to i u kup susretima i smatramo da možemo i do polufinala naravo uz malo sporske sreće. Na kraju se mora istaći da ipak sve zasluge za ove fantastične rezultate pripadaju  našim igračima koji u pravom smislu ostavljaju srce na terenu, daju maksimum u svakom susretu a tako pomjeraju i granice, samim tim smatrmo  da mogu i koju stepenicu više ,na pravom su putu da to i ostvare- zaključio je Furtula ,trener da šifrom za uspjehe.