XS
SM
MD
LG

Krupa porazila Stakorinu

Stakorina - Krupa

 

Kao što se i očekivalio fudbaleri Krupe su pobedom nad Stakorinom obezbedili plasman  u polufinale kupa Republike Srpske „Dr Milan Jelić “ .Nisu baš lako aktulelni jesenji prvaci Prve lige i prošlosezonski osvajči najmasovnijeg takmičenja koje se igra pod okriljem FSRS stiglio do trijumfa na stadionu Rakovice, naprotiv Stakorina nije igrala podređenu ulogu, čak je član drugoligaškog istoka Republike Srpske u većem delu susreta bio  dominantniji i pokazao da se nije slučajno našao među osam najboljih ekipa ovogodišnjeg kupa.

Od početka susreta se igralo obostrano otvoreno ,napadački  početnu terensku inicijativu su imali domaći igrači praćeni fanatičnim navijanjem oko 300 vernih navijača.

 Čajničani  su prvi put zapretili u 15 .minutu nakon slobodnog udarca koga je izveo Šupić ,glavom je šutirao Mrdak ali njegov udarac je bio lak plen za golomana Damjanovića.

Četiri minuta kasnije ponovo prete igrači Stakorine, sa leve strane je asistirao Aleksandar Milović, a Šupić glavom prebacio loptu preko gola Krupe.

Gosti su svoju prvu priliku napravili u 24. minutu kada je Đekić nakon slobodnog udarca šutirao pored desne stative gola Čajničana.

U 34. minutu Krupa stiže do vođstva, Mrzić je prihvatio jednu dubinsku loptu na desnoj strani ubacio u kazneni prostor  , a konfuziju u odbrani domaćina je iskoristio Krneta i savladao nemoćnog Bojanovića.

Igrao se 41. minut kada su gosti udvostručili prednost , grešku odbrane Stakorine je iskoristio Perović,presekao jednu loptu na sredini terena , ušao u kazneni prostor i sam, neometan poslao loptu u levi ugao gola Čajničana.

Domaći tim je krenuo napadački i u drugom delu susreta ,u 53. minutu nakon jedne lepe akcije ,Racković je pao u kaznernom prostoru gostiju, domaći igrači su tražili najstrožu kaznu  i tom prilikom imali i bliski susret sa sudijom Tešanovićem koji je u metežu odgurnut, a tom prilkom je Katana izvukao najdeblji kraj i sankcionisan je crvenim kartonom.

 Iako su bili brojčano slabiji igrači Stakorine su nastavili sa napadima u 58 . minutu šut Aleksandra Milovića su izblokirali gostujući igrači,Milović je bio na sceni i u 65 minutu kada je šutirao zamalo pored gola Krupa,Mrdak je imao lepu šansu  u 68. minutu međutim nije na vreme reagovao da uputi loptu u gol , a u 71. minutu je  Ristanović dobro isprobao udarac,  ali nije i podesio nišanske sprave tako je da ovaj zanimljiv duel završen trijumfom gostiju od 2:0.

¼ kupa Republike Srpske „Dr Milan Jelić“

STAKORINA-KRUPA 0:2 (0:2)

Stadion : Rakovice. Gledalaca : 300. Sudija : Nikola Tešanović (Istočno Sarajevo) 7. Strelci : Krnetra 34; Perović 41. (Krupa) Žutk kartoni : Nešković (Stakorina) Đekić (Krupa) Crveni kareton: Konstantin Katana u 53. (Stakorina)

Stakorina : Bojanović 6,5,Tadić 6,Racković 6,5, Šupić 7, A. Milović 7, Ristanović 7, Popović 6 (od 85. P. Milović-) Kajević 6,5, Nešković 7, Katana 6,5, Mrdak 6,5(od 69. Jovanović)

Krupa: Damjanović 7, Bubić 6,5, Redžić 7,5, Đuričin- (od 27. Krneta 7,5- od 87. Čelar-) Perović 7,5 (od 72. Hadžić-) L. Babić 6,5, Đekić 7, N. Babić 6,5, Mitrović 6,5, Mrzić 7,5 (od 72. Penić-) Petrović 7.

Igrač utakmice: Ajdin Redžić (Krupa)

Krupa stigla sa poklonima

Pre početka četrtfinalnog susreta kupa Republike Srpske „Dr Milan jelić“ na stadionu Rakovice je priređena i mala svečanost.

Predstavnik Krupe, Miroslav Balaban je uruči poklon sportske opreme i fudbalske lopte kapitenu domaćeg tima Bobanu Kajeviću.

Po završetku utakmice nastavljeno je druženje fudbalera Krupe i Stakorine na zajedničkom ručku gde je dogovorena i dalja saradnja ova dva kluba.