XS
SM
MD
LG

Jaganjac odgovorio Bogdanoviću

DRagan Stojković, Piksi

Trener Haris Jaganjac odgovorio je Radetu Bogdanoviću na njegovu konstataciju da nije vidio da neko lošije vodi utakmicu od Dragana Stojkovića u meču Srbija - Kameruin. Jaganjac inače prati Mundijal za sarajevski portal sportske.ba. napisao je:

Nestručno i nekorektno sa stručne pozicije TV analitičara gospodina Bogdanovića!

Rade Bogdanović nakon utakmice Srbije protiv Kameruna izjavio je:

“Nikada nisam vidio da neko tako loše vodi utakmicu kao Stojković protiv Kameruna. Mi kao da nismo imali selektora na klupi.”

“Vodimo dva gola razlike i igramo visoki presing, ne znamo ko gdje igra i udara. Umjesto da kažete da spustimo loptu, momci nisu fizički potpuno spremni. Mali Pavlović se povrijedio i nakon izlaska je bio potop. Nikako mi neće ući u glavu šta je čovjek htio. U drugom poluvremenu nam je falila taktika i čvrsta ruka. Na 3-1 neko ti pravi kontru. Ja nikada ovo nisam vidio.”

Da li da počnem sa pitanjem ili pitanjima gospodinu Bogdanoviću na njegove konstatacije koje apsolutno nemaju smisla i uporišta iz pozicije koju obnaša… Krenut ću obrnutim redom iz njegovih kostatacija?!

Gospodine Bogdanović, znate li da svaka izgubljena lopta ekipe koja je bila u posjedu pri bilo kojem rezultatu je momenat protivničkog KONTRANAPADA?

Gospodine Bogdanović, potop nije nastao izlaskom Pavlovića već izostankom poravnanja zadnje linije u momentu transformacije po izgubljenoj lopti, tj. protivničkog KONTRANAPADA (da ste ovo primjetili bilo bi vam lakše da identifikujete problem – posmatranje VAR-a bi vam to i potvrdilo). Da poznajete i pojam “preostala” odbrana sve bi vam se samo po sebi kazalo.

Gospodine Bogdanović, Srbija je u tim trenucima spustila loptu ali ju je, nažalost i gubila. Analizirajte RAZLOGE gubljenja lopte jer je selektor nije gubio kao igrači, zbog toga nemate stručnu potrebu da na taj vaš nestručan način NEGATIVNO kritikujete gospodina Stojkovića.

Gospodine Bogdanović, gdje je Srbija gubila lopte? Na protivničkoj polovini, trebali bi znati kada se lopta izgubi bez obzira gdje da slijedi PRESING koji istrajava sve dok se ne stabilizuje situacija na terenu (najidealnije bi bilo da se lopta ponovo vrati u posjed sa mogućnošću re-kontre) i to se naziva, u ovom slučaju VISOKI presing.

Nije bilo niti sumanuto i pogibeljno jer Srbija nije iz posjeda lopte protivnika išla u taj neki vaš VISOKI presing.

Gospodine Bogdanović, VI kao i mnogi drugi TV analitičari, nažalost pretvarate fudbalsku observaciju u reality show (zadruge, farme…)

Pa svaki javni nastup bi trebao, bolje rečeno morao biti EDUKATIVAN… u vašem i slučaju mnogih nije!