XS
SM
MD
LG

Lana Erić sedmu godinu zaredom prvakinja Republike Srpske

Lana Erić, džudistkinja Famosa iz Istočne Ilidže, osvojila je zlatnu medalju na prvenstvu Republike Srpske, koje je juče održano u Banjaluci. Lana je sedmi put zaredom šampionka Republike Srpske, čime je još jednom potvrdila da je biser ovog sporta.

- Od ove godine nastupam za kadete i drago mi je da sam nastavila pobjednički niz na prvenstvima Republike Srpske. Imala sam dvije borbe i obje sam dobila, a inače na ovom takmičenju u proteklih sedam godina nisam izgubila nijednu borbu – kaže Lana Erić.

Talentovana džudistkinja bila je članica Džudo kluba Randori punih šest godina, a od prošle godine trenira i nastupa za Famos.

- Počela sam trenirati u Randoriju, gdje mi je trener bio Ljubiša Majdov i u tom klubu sam postizala odlične rezultate. U Famosu sam godinu dana kod, takođe, odličnog trenera Željka Šiljegovića, gdje sam nastavila da napredujem – rekla je Lana.

Pored medalja na Republičkim prvenstvima, Lana je osvajala medalje i na Državnim i Balkanskim prvenstvima.

- Bila sam dva puta na Balkanskom prvenstvu. Bilo je to 2019. i 2022. godine i oba puta sam osvojila srebrne medalje – kaže Lana.

Nakon potvrde kvaliteta na kadetskom prvenstvu, za Lanu nema odmora. U narednih mjesec dana očekuju je nastupi za juniore, mlađe seniore i seniore na prvenstvima Republike Srpske, a uskoro i nastup na Evropskom kupu u Zagrebu.

- Pošto sam tek prva godina kadeta cilj mi je da na Evropskom kupu dobijem bar nekoliko borbi i daću sve od sebe da ostvarim što bolji rezultat na ovom takmičenju, koje je poslije Balkanskog prvenstva najjače takmičenje na kojem ću nastupati – rekla je Lana Erić.

Pored džudoa u kojem želi da se zadrži još mnogo godina i da ostvari odlične rezultate, kako na domaćoj, tako i na međunarodnoj sceni, Lana je prisutna i na ostalim sportskim borilištima, pa ovu mladu i talentovanu sportistkinju često možemo vidjeti na fudbalu, skijanju...