XS
SM
MD
LG

Željo ''iščupao'' prolaz

Fudbaleri Željezničara plasirali su se u polufinale Kupa Bosne i Hercegovine i to nakon što su u revanš susretu pobijedili četvrtine finala Kupa pobijedili Zvijezdu rezultatom 3:2 i sa ukupnih 5:3 ostvarili plasman među četiri najbolje ekipe u najmasovnijem takmičenju u našoj zemlji. 

Zvijezda je povela već u drugoj minuti utakmice. Kosorić je vratio loptu za Muftića koji je pokušao ispucati, a ona je došla do Ajdina Mujagića koji je pogodio za vodstvo domaćih. Imao je kasnije Željo puno više od igre, prijetio je opasno preko Hodžića, Štilića i Drlje, ali do promjene rezultata nije došlo najviše zahvaljujući golmanu Dabiću koji je imao nekoliko fenomenalnih intervencija, te se na odmor otišlo pri rezultatu 1:0 za domaće.

Na samom startu drugog dijela hladan tuš za sarajevski sastav. Zvijezda je u 46. minuti postigla drugi gol preko Ermina Huseinbašića i na kratko bila sudionik polufinala Kupa Bosne i Hercegovine. Tada je na scenu stupio fenomenalni Semir Štilić. Najveći majstor u ekipi Željezničara je postigao dva fenomenalna gola, prvi u 49. minuti, a onda i dvije minute kasnije, te tako izjednačio rezultat na 2:2. 

Željezničar je do potpunog preokreta i prednosti stigao u 78. minuti susreta. Lopta je stigla do beka Plavih Benjamina Šehića koji je sjajnim udarcem lijevom nogom savladao Dabića i postavio konačan rezultat utakmice.

Zvijezda - Željezničar 2:3 (Mujagić 2‘, Huseinbašić 46‘; Štilić 49‘, 51‘, Šehić 78‘)