XS
SM
MD
LG

Prijedor na korak od plasmana u elitu

Košarkaši Prijedora su večeras u trećem meču finala prvenstva Republike Srpske savladali Rogaticu 98:91 i tako poveli 2:1 u finalnoj seriji.

Prijedorčani sada imaju dvije meč lopte za plasman u prvenstvo Bosne i Hercegovinu, prvu u Rogatici, a ako je ne iskoriste onda i majstoricu na svom parketu.

Prijedor bolje ulazi u meč, bolje i igra prvu četvrtinu u kojoj ima +7, ali finiš četvrtine pripada Rogatičanima koji okreću rezultat i završavaju prvu dionicu 20:17. Kako su igrali u finišu prve, tako počinju i drugu, te odlaze i na +8 poslije poena Nikole Pilindavića, 28:20. Tada domaći prave seriju 10:1 i vraćaju vodstvo 30:29, a Pilindavić trojkom ponovo stavlja Rogatičane u prednost 32:30. Nakon što je poslije toga Kolja Vučinić pogodio uz faul, a klupa Rogatičana, koja je u nekoliko navrata večeras bila nezadovoljna suđenjem, dobila tehničku koju u poen pretvara Stanković, Prijedor ima 34:32 i od tada više nisu ispuštali stečenu prednost.

Išla je prednost Prijedorčana i do maksimalnih +13 u 4/4, ali Rogatica na kraju uspjeva da uvede meč u neizvjesnost i poslije polovičnog učinka Luke Radmilovića sa linije penala priđe na 93:91 na 41 sekundu do kraja. Ipak, Radmilović nakon toga gubi i jednu loptu, nakon čega dobija isključujuću grešku, a Bojan Lulić sa četiri vezana poena odvodi Prijedor do pobjede i vodstvo 2:1 u seriji.

Najefikasniji u Prijedoru bio je i ovaj put Nemanja Stanković sa 33 poena, kojima je dodao 10 asistencija, dok je Bojan Lulić ubacio 18, uz 11 skokova. Kod Rogatice, 29 poena Luke Radmilovića, a 20 je ubacio Miroslav Milidarg uz 12 skokova.