XS
SM
MD
LG

Kozara ispala od Jedinstva iz Bihaća

Na Gradskom stadion Velimir Sombolac u Gradišci pred oko dvije stotine gledalaca danas je odigrana utakmica 1/16 finala Kupa Bosne i Hercegovine FK Kozara (Gradiška) – NK Jedinstvo (Bihać) u kojoj su gosti iz Bihaća slavili sa 1-2 i plasirali se dalje.

Prve minute prolaze u obostranom ispitivanju snaga, a prvu šansu u 14 minuti propušta Imamagić čiji šut glavom odlazi pored gola. Deset minuta kasnije Angeleski pogađa vanjski dio mreže nakon prodora. U 30. minuti pokušava Bokić ali je Bilić na mjestu. Na drugoj strani pokušava Imamagić, ali Glišić lako hvata loptu. U 35. minuti Bogučanin preijeca pas protivnika, i sa ruba šesnaesterca jako šutira, ali lopta prolazi zamalo pored stative. Pet minuta kasnije Imamagić u padu šutira glavom, ali je neprecizan i na poluvrijeme se odlazi bez promjene rezultata.

Krenuli su silovito na početku drugog poluvrena fudbaleri Kozare. Prodor Bokića zaustavlja odbrana Jedinstva na nepropisan način u 47. minuti i sudija Todić pokazuje na bijelu tačku. Bokić izvodi jedanaesterac, ali Bilić uspijeva rukom zaustaviti šut. Lopta se odbija, Bokić je priseban i smješta je u gol za vođstvo Kozare od 1-0. Minut kasnije jak šut Jandrića sa ivice šesnaesterca Bilić skreće u korner. Nakon kornera Angeleski jako šutira, ali je golman Jedinstva na mjestu. Traje pritisak Kozare, Veljkić pronalazi Bokića koji jako šutira, ali pored gola. U 54. minuti kontra gostiju iz Bihaća završava pogotkom Kojića i rezultat je izjednačen. Dva minuta kasnije Asentić upošljava Bokića, ali je ovaj neprecizan. Pokušava Stojnić iz daljine u 60. minuti, ali je Glišić na mjestu. U 67. minuti, centrira Bubić, loptu hvata Bilić, ali mu ispada iz ruku, Bokić je gura prema praznom golu, ali je igrač Jedinstva izbacuje sa gol linije. U 75. minuti kontranapad Jedinstva, Imamagić sam izlazi pred Glišića, ali Glišić brani njegov udarac i spašava gol Kozare. U posljednjoj minuti sudijske nadoknade, dok su svi čekali kraj i izvođenje jedanaesteraca,  nakom sudara Sarajlića i Glišića sa igračem Jedinstva, sudija Todić sudi jedanaesterac za goste. Popović protestuje ali ga sudija šalje u svlačionicu pokazavši mu crveni karton. Imamagić je siguran izvođač jedanaesterca i postavlja konačnih 1-2 i Jedinstvo prolazi u 1/8 finala Kupa BiH.

Nastavljaju fudbaleri Kozare u ritmu srijeda-subota. Već u subotu, 30. 9. 2023. godine na rasporedu su utakmice 9. kola m:tel I lige Republike Srpske. U Modriči će ekipa Alfe biti domaćin Kozari. Utakmica počinje u 15 časova i 30 minuta.

FK Kozara (Gradiška): Glišić P., Sarajlić I., Bokić J., Ilić D., Jandrić S., Delić A. (od 46. min. Popović A.), Bogučanin D. (od 46. min. Asentić L.), Veljkić Đ. (od 66. min. Bubić Ž.), Angeleski N. (od 72. min. Sadiković A.), Pljevaljčić O., Pepić D., trener Medović A., klupa: Kačavenda L., Modić A., Tešić P., Petković V., Takahashi K.

NK Jedinstvo (Bihać): Bilić I., Alibegović H., Stojnić S., Imamagić E., Kurić B. (od 57. min. Bakić M.), Dizdarić I. (od 46. min. Bajrektarević S.), Kojić M., Zarić D., Guskić P., Mizić D., Hadrović S. (od 84. min. Alagić T.), trener: Žerić N., klupa: Iličić B., Husić H., Bakić M, Jaćimović N.