XS
SM
MD
LG

Oslabljena Željeznica pružila otpor Radniku, ali Semberci idu u četvrtfinale

Futsaleri Radnika plasirali su se u četvrtfinale Kupa Bosne i Hercegovine nakon što su večeras u Istočnom Sarajevu bili bolji od Željeznice 5:3.

Došao je Radnik kompletan u Istočno Sarajevo, ali rezervisan jer ih već u petak čeka derbi 9. kola Premijer lige protiv Sloge, tako da je veći dio susreta ona udarna petorka bila van igre. Danijel Ružičić nije nikako ulazio u igru, Dejan Pavlović je imao ulogu golmana-igrača, pa ga je na poluvremenu u tome naslijedio Davor Arnautović, što mu je bio i prvi ulazak u igru, dok su Cvijetin Pavić i Mirko Marinković ušli u igru tek nakon dva primljena gola za 2:2.

Sa druge strane i Željeznica je bila bez kapitena Slobodana Eleza i jedinog pivota u timu, Dragana Bjelice, ali i bez dvojice igrala iz startne petorke i sa kratkom rotacijom od samo dvije izmjene pružila je dostojan otpor prvaku Bosne i Hercegovine. 

Radnik je od starta zaigrao sa viškom, Željeznica se dobro branila, ali dva puta prolaze lopte na drugu stativu za Nemanju Rakića koji to koristi i Radnik ima 2:0 na poluvremenu.

U nastavku susreta još bolja Željeznica, a Nermin Jusić u 24. minutu "bocka" Seada Bećirovića za 2:1, a u narednom napadu i prečka spašava Semberce izjednačenja. Ipak, u 26. minutu topovski udarac Nermina Jusića i lopta odsjeda u mreži za 2:2.

Imala je Željeznica šansu i da potpuno preokrene rezultat, nije uspjela, a onda na scenu stupa Radnikova 'teška artiljerija', i kapiten Cvijetin Pavić pogađa za 3:2. 

No, radost im nije dugo trajala, Vladan Minić izlazi sam na Seada Bećirovića i pogađa za izjednačenje, 3:3 u 30. minuti. Ipak, samo što su krenuli sa centra gosti opet vode. Mirko Marinković ostaje sam na drugoj stativi, a kada je tako, to je obično gol, 3:4, da bi u 33. minuti Cvijetin Pavić drugim golom stavio tačku na ovaj susret i pogodio za konačnih 3:5.

KMF ŽELJEZNICA - KMF RADNIK MD SHOP 3:5 (0:2)
Dvorana OŠ "Aleksa Šantić"
Gledalaca: 100
Sudije: Oliver Kožul (Široki Brijeg) i Slavoljub Gogić (Istočno Sarajevo)
Strijelci: 0:1 N. Rakić 8, 0:2 N. Rakić 10, 1:2 Jusić 24, 2:2 Jusić 26, 2:3 Pavić 28, 3:3 Minić 30, 3:4 Marinković 30, 3:5 Pavić 33
Žuti kartoni: Selimović (Željeznica), Isanović, Trifković (Radnik)

ŽELJEZNICA: Dragović, Minić, Đorda, Jusić, Selimović, Radojević, Godinjak, Šćepanović

RADNIK: Bećirović, Odžaklić, Marković, Isanović, S. Rakić, Ružičić, Pavlović, Jovanović, Arnautović, Trifković, Marinković, Pavić, Miljković, N. Rakić