XS
SM
MD
LG

Radnik želi jedini pehar koji im nedostaje

I večeras se očekuje velika borba/ MNK Hercegovina

Fustaleri Radnika i Hercegovine igraće večeras revanš meč finala Kupa Bosne i Hercegovine u futsalu.

Širokobriježani čuvaju gol viška iz prvog meča igranog prošle subote na "Pecari". Tim Marina Ćorluke je tada slavio pobjedu 4:3, ali su prikazali bolji futsal, imali i 4:1, a gol koji je Mirko Marinković postigao u posljednjoj minuti utakmice mogao bi biti jako vrijedan za Semberce.

Ono što je još jedna prednost Radnika je što je Hercegovina prije nepunih 48 sati igrala drugu utakmicu finala Premijer lige Bosne i Hercegovine protiv Sarajeva. Praktično, odmah su krenuli na put za Bijeljinu i taj naporan raspored mogao bi biti važan faktor u ovom finalu. I još jednom treba ponoviti riječi ponajboljeg igrača Hercegovine i lige ove sezone, Blaga Gašpara, koji je nedavno za naš portal rekao kako bi se moralo poraditi na kalendaru takmičenja, jer bi trebalo svim da je u interesu da su za ključne utakmice igrači svježi i odmorni, a ne da se oba finala igraju istovremeno.

Radnik juri jedini trofej koji im nedostaje. Osvojili su Drugu ligu Republike Srpske, Prvu ligu Republike Srpske, Premijer ligu Bosne i Hercegovine prošle sezone, osvajači su Kupa Republike Srpske, ali do pehara namijenjenog pobjedniku Kupa Bosne i Hercegovine još nisu mogli. Ovo im je jedinstvena prilika za to i bila bi donekle utjeha za poraz u polufinalu play-offa Premijer lige od Sarajeva i rano ispadanje iz konkurencije za osvajanje titule prvaka države.

Sa druge strane, Hercegovina sezonu iz snova može krunisati prvim peharom, a da ne pričamo kakav bi poklon za pet godina postojanja bila eventualna dupla kruna.

Bilo kako bilo, čeka nas sigurno sjajan meč večeras od 19 sati. Utakmicu sude Siniša Ivančević iz Banjaluke i Farik Kečo iz Sarajeva.