XS
SM
MD
LG

Ante Ćorluka poštuje ekipu Radnika: Znamo njihove kvalitete

Foto/ Damir Deljo/ Sport1.ba

Futsaleri Hercegovine iz Širokog Brijega iza sebe, barem na kratko, ostavljaju prvu utakmicu finala Premijer lige Bosne i Hercegovine i pobjedu u Sarajevu protiv Sarajeva 8:4. Slijedi im prvi meč finala Kupa Bosne i Hercegovine protiv Radnika i ovaj period je zaista kruna jedne sjajne sezone tima iz Širokog Brijega.

Junak pobjede u Sarajevu bio je Ante Ćorluka, koji je tri puta zatresao gol Sarajlija i tako poveo svoju ekipu do brejka.

- Teška utakmica kao što smo i očekivali. Znali smo da neće biti lako, nismo se predali iako smo bili u teškoj situaciji. Vjerovali smo i na kraju se isplatilo. Presudila je koncentracija i vjera da možemo do preokreta. Ali, mislim da nismo ništa napravili ovom pobjedom, ako to ne potvrdimo na Pecari. Očekujem u našoj dvorani veliku podršku naših navijača kao i do sada. Respektujemo Sarajevo, ali nadamo se pobjedi pred našom publikom, kaže za naš portal Ante Ćorluka.

Ipak, na kratko će Širokobriježani morati prebaciti misli na Radnik. Prva utakmica igra se na "Pecari" ove subote.

- Očekujemo tešku utakmicu. Znamo kakva je Radnik ekipa i znamo njihove kvalitete. Nismo imali puno vremena za odmor, ali smo spremni. Idemo odigrati što bolju utakmicu i nadamo se uz najveći broj gledalaca do sada na Pecari. To bi nam bio dodatni motiv za pobjedu.

Utakmica Hercegovina - Radnik igra se u subotu od 20 sati na Pecari.