XS
SM
MD
LG

Djeca iz Drvara napadnuta u Bihaću

Ekipa mladih fudbalera iz Drvara napadnuta je fizički i verbalno na turniru u malom fudbalu u Bihaću, a napadači su im psovali "srpsku i četničku majku", rečeno je Srni u drvarskom Fudbalskom klubu Borac, u kojem napominju da je ovaj napad na srpsku djecu incident velikih razmjera.

 


"Pored fizičkog napada na jednog maloljetnog fudbalera, kojem je nanesena lakša fizička povreda ispod oka, ekipa je i verbalno napadnuta na najvulgarniji način, odnosno psovana im je srpska i četnička majka", navode iz ovog sportskog kolektiva. 

Drvarski Borac, kao i roditelji, traže hitnu reakciju nadležnih kako bi ovaj događaj bio razriješen i da se nikada više ne ponovi. 

"Ovaj događaj ne smije biti zataškan. Drvar i Bihać su uvijek imali dobre odnose, ali ovaj slučaj nas je zaprepastio", istakli su iz Borca. 

U ovom sportskom kolektivu su napomenuli da je tragično što su drvarske mlade sportiste, koji imaju od 14 do 18 godina, napale osobe starije od 30 godina. 

"Neshvatljivo je da se u sportu šire mržnja i nacionalizam", poručili su iz Borca povodom sinoćnjeg incidenta, o kojem je obaviještena i policija u Bihaću.
izvor: atv