XS
SM
MD
LG

Alkaraz izgubio od Zvereva

Nemački teniser Aleksander Zverev plasirao se u polufinale Australijan opena, pošto je danas u Melburnu u četvrtfinalu pobedio Španca Karlosa Alkarasa 6:1, 6:3, 6:7 (2:7), 6:4.

Najbolji teniser sveta Novak Đoković zadržaće prvo mesto na ATP listi posle eliminacije Alkarasa bez obzira na rezultat na ovogodišnjem Australijan openu.

Đoković će u polufinalu u petak igrati protiv Italijana Janika Sinera. Srpski teniser brani titulu u Melburnu.

Naredna ATP lista biće objavljena u ponedeljak, 29. januara po završetku prvog grend slem turnira sezone.

Meč između Zvereva i Alkarasa trajao je tri sata i šest minuta. Ovo je bio osmi međusobni duel španskog i nemačkog tenisera, a peti trijumf Zvereva, koji je trenutno šesti na ATP listi.

Nemac je prvi set dobio rezultatom 6:1 za 29 minuta. U drugom setu igralo se gem za gem do rezultata 3:3. Nemački teniser je kaznio sve greške Alkarasa, osvojio tri uzastopna gema i drugi set dobio sa 6:3.

Zverev je u trećem setu stigao do brejka u četvrtom gemu za vođstvo od 3:1, a onda je na svoj servis poveo 4:1. Igralo se zatim za gem, a Zverev je pri vođstvu od 5:3 servirao za pobedu. Međutim, Španac je napravio brejk i smanjio je vođstvo Nemca na 5:4, a onda je na svoj servis stigao do 5:5. Pobednik trećeg seta odlučen je u taj-brejku, koji je pripao Alkarasu rezultatom 7:2.

Zverev je napravio brejk već na startu četvrtog seta, ali je Španac odmah uzvratio ribrejkom. Igralo se potom gem za gem, a nemački teniser je stigao do novog brejka u devetom gemu za vođstvo od 5:4. Šesti teniser sveta je potom na svoj servis stigao do pobede od 6:4. On se po drugi put, posle 2020. godine, plasirao u polufinale prvog grend slem turnira sezone.

Zverev će u polufinalu Australijan opena igrati protiv ruskog tenisera Danila Medvedeva, koji je ranije danas savladao Poljaka Huberta Hurkača 7:6 (7:4), 2:6, 6:3, 5:7, 6:4.