XS
SM
MD
LG

Dženg i Sabalenko u finalu AO

Činven D ženg ( Foto Australija open /Fejsbuk

Kineska teniserka Ćinven Dženg je savladala Ukrajinku Dijanu Jastremsku sa 2:0 u setovima, u polufinalu Australijan opena.
Dženg, 13. teniserka na VTA listi, je savladala 93. igračicu svijeta za sat vremena i 40 minuta, po setovima – 6:4, 6:4.

Kineskinja će u finalu prvog Grend slem turnira u sezoni, snage odmjeriti sa bjeloruskom teniserkom Arinom Sabalenkom, koja je nešto ranije savladala Koko Gof sa 2:0 u setovima za plasman u završnicu turnira.

Ukrajinka je bolje otvorila meč, poslije lako osvojenog prvog gema, uspjela je da napravi i brejk. Ipak, nije ga potvrdila pošto je Dženg uspjela da uzvrati i napravi ribrejk (2:1).

Sigurna je bila Kineskinja na svoj servis, uspjela je sa nulom da osvoji gem, potom i Jastremska.

Dženg je u sedmom gemu uspjela da napravi novi brejk, iako je imala tri brejk lopte (40:0), tek poslije prednosti je iskoristila četvrtu, potom je sa velikom "mukom" potvrdila isti.

Jastremska je deveti gem osvojila bez izgubljenog poena, ali je Dženg na svoj servis uspjela da iskoristi jednu set loptu (40:30) za vođstvo u setovima – 1:0.

Isti slučaj bio je i u drugom setu, samo ovoga puta je Dženg prva napravila brejk, koji nije uspjela da potvrdi (2:2), ali je ponovo u sedmom gemu uspjela da napravi brejk, ovoga puta sa nulom, a potom na svoj servis iskoristi jednu meč loptu za 2:0 u setovima i pobjedu.

Finale je u subotu u jutarnjem terminu po našem vremenu od 9 časova i 30 minuta.