XS
SM
MD
LG

Pola miliona za sport iz gradske kase u Derventi

Gradonačelnik Simić i predsjendik KMF "Derventa" Miljević

Gradonačelnik Dervente Milorad Simić potpisao je danas ugovore u vrijednosti pola miliona maraka sa predstavnicima 23 sportska kolektiva koje će grad finansirati u 2024. godini iz budžeta na osnovu javnog poziva.

Među sportskim klubovima koji i ove godine računaju na podršku grada je Rukometni klub „Derventa“.

“Naš klub je, kao i prošle godine, dobio podršku u iznosu od 60.000 KM za funkcionisanje svih selekcija kluba. U principu to su osnovna sredstva za rad najmlađih kategorija, juniorske selekcije i prvog tima koji se takmiči u Prvoj ligi RS”, rekao je predsjednik Upravnog odbora Slaven Šmulja.

I još jedan prvoligaš, koji je u samom vrhu tabele Klub malog fudbala “Derventa”, dobio je novac iz gradskog budžeta.

“Podrška iz budžeta za ovu godinu iznosi 15.000 maraka, a lani je bila 6.000 i pored toga, imamo 4.000 KM za takmičenje. Zahvalni smo Gradskoj upravi za podršku, a zadovoljni smo i našim rezultatima”, rekao je predsjednik kluba Milan Miljević.

Gradonačelnik Simić je istakao da svi koji su potpisali ugovore predstavljaju grad, okupljaju mlade ljude, ali i ranjive kategorije kao što je Udruženje penzionera i Udruženje „Sunce“.

„Svi predstavnici sportskih kolektiva su jako ozbiljni i odgovorni. Velika je satisfakcija ovim ljudima da iz godine u godinu brinemo o njima i moje je veliko zadovoljstvo što smo danas potpisali ove ugovore i dali im vjetar u leđa“, kazao je gradonačelnik.