XS
SM
MD
LG

Zrinjski dobio u Bihaću

Zrinjski

Fudbaleri Zrinjskog su u prvoj utakmici četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine savladali Jedinstvo iz Bihaća na jako dobro ispunjenom stadionu Pod Borićima 1:0, a junak je Aldin Hrvanović koji je u 44. minuti postigao gol za pobjedu. 

Nije utakmica na stadionu Pod Borićima u Bihaću donijela neku lepršavu igru. Tome je sigurno kumovao i teren, koji nije u najboljem stanju.

Trener domaćih, Nedžad Žerić dobro je pripremio svoju ekipu, odlično su stajali na terenu, dok je sa druge strane Željko Petrović ovu utakmicu iskoristio da odmori nosioce igre.

U startnih 11 nije bilo niti jednog igrača koji je bio starter protiv Igmana u posljednjem premijerligaškom kolu, a kako su uspjeli ostvariti pobjedu onda se može reći i da mu je ta kombinatori ka uspjela.

Malo toga je ponudilo prvo poluvrijeme. Nije bilo nekih pretjerano velikih šansi, a najbolje šanse došle su u samoj završnici prvog dijela. Prvo u 41. minuti Jedinstvo ima šansu nakon kornera, ali Momko Kojić kao da se nije nadao lopti, ona ga pogađa i ne završava u golu.

Tri minute kasnije 0:1. Korner i na drugoj strani, Luka Lukanić ga je slabo izveo na prvu stativu, ali se lopta odbila i došla do Aldina Hrvanovića koji uspijeva da je pošalje u mrežu za vodstvo Plemića.

Odmah nakon toga umalo i 2:0. Nardin Mulahusejnović je sve uradio kako treba, snažno šutirao, ali prečka je saveznik Imrana Bilića i domaće ekipe.

U 57. minuti Jedinstvo ima najveću i najbolju priliku na utakmici da postigne pogodak.

Damira Zlomislića lopta pogađa u ruku, a sudija Antonio Tomić pokazuje na bijelu tačku. Ensar Imamagić je uzeo loptu, ali i uradio to prilično neozbiljno, zastao je, poskočio i onda slabo šutirao, a Goran Karačić čita njegovu namjeru i brani udarac, a na odbijenu loptu natrčava Amar Jusić, ali šutira preko gola.

Nekako nakon toga igra je splasnula, domaće kao da je razočarao promašeni jedanaesterac, a gosti su rutinski priveli utakmicu kraju.

U finišu je Jedinstvo zaprijetilo još jednim dalekometnim šutem kojeg Karačić lako hvata, a onda i nakon dva vezana kornera gdje su Karačića natjerali na još jednu intervenciju, ali je na kraju ostalo 0:1.

Revanš utakmica na stadionu Pod Bijelim brijegom igra se za dvije sedmice.